Büyük gün! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Büyük gün!


 

Süper Lig’den 2. Lig’e kadar düşen 92 yıllık koca çınar Mersin İdman Yurdu, bugün oynayacağı açılış maçında evinde Amed Sportif A.Ş.’yi ağırlayacak! Rakip takım taraftarı stadyuma alınmayacak!

ALİ ŞANLI

Spor Toto 2. Lig Kırmızı Grup’ta mücadele eden Mersin İdman Yurdu, ligin ilk hafta açılış maçı kapsamında Amedspor ile karşılaşacak.

Haftanın son idmanını çift kale maç yaparak geçiren Kırmızı Lacivertliler maçın oynanacağı Mersin Stadyumu’nda alt yapı takımıyla hazırlık maçı yaptı. Amedspor’a karşı oynanacak olan taktiği deneyen genç teknik adam Koray Palaz maçı sık sık durdurarak oyuncularını uyardı.

HAKEM BELLİ OLDU

Mersin Stadyumu’nda saat 20:00’de oynanacak karşılaşmayı İstanbul bölgesinden hakem Çağdaş Altay yönetecek. Altay’ın yardımcılıklarını aynı bölgeden Mücahit Değermenci, Ogün Kamacı ve Erdoğan Özkaya (4. Hakem) yapacak. Galibiyet parolası ile sahaya çıkacak Kırmızı-Lacivertliler, son 3 yıldır yaşadığı çöküşten kurtulmak ve şampiyon olarak tekrar 1. Lig’e dönebilmek için mücadele edecek.

KULÜPLER ARASINDA SORUN YOK

Öte yandan Mersin Spor İl Güvenlik Kurulu’nun rakip takım taraftarını stada almama kararına tepkiler de sürüyor. Mersin İdman Yurdu Taraftarlar Derneği Başkanı Ümit Yavuz Kettaş ve Mersin İdman Yurdu’nun Taraftardan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi  Nihat Kadıoğlu bir araya gelerek Spor İl Güvenlik Kurulu’nun Amedspor taraftarına konulan stada giriş yasağını değerlendirdi. Başkan Kettaş yasağı eleştirerek, “Ligin ilk karşılaşmasında alınan karar son derece anlamsız. Bu yasak iki kulüp ve taraftar arasında öncesine dayanan bir sorun olduğu algısını oluşturmaktadır. Bu kararı kabul etmemiz mümkün değildir. Misafir taraftara konulan yasağın daha büyük sakıncaları olma ihtimali doğmuştur. Bu maçı takip etmek ve takımını desteklemek için stada gelecek olan Amedsporlu taraftarların bizim açımızdan güvenlik sorunu yoktur. Onlar bizim misafirimizdir. Yasadışı olabilecek bir davranışta  devletimizin güvenlik güçleri zaten gereğini yapacaklardır. Bu kararın yeniden gözden geçirilmesini ve Amedsporlu taraftarların takımlarının ilk maçını tribünlerden izlemesi bizimde talebimizdir” şeklinde konuştu.

“OSMANLI VARSA AMED DE OLUR BOTAN DA OLUR”

Amad Sportif A.Ş. Taraftar Grubu Direniş’in Başkanı Ramazan Tugay da, Osmanlı ismi kabul görüyorsa Amed isminin de kabullenilmesi gerektiğini söyleyerek “Nasıl ki bir Osmanlıspor varsa, Amedspor da vardır ve Botanspor da olacak” dedi. Türkiye Futbol Federasyonu ve hakem kararlarından yakınan Tugay, “Türkiye’nin resmi bir liginde mücadele eden TFF’ye kayıtlı, ismi tescilli olan bir futbol takımının 29 haftadır taraftarı deplasman maçlarını takip edemiyor. Bu Amedspor’un isminden korktuklarını gösteriyor. Bu uygulama dünyanın hiçbir yerinde yoktur” dedi.

Deplasman maçlarında Amedsporu’n sahaya çıkmasıyla rakip taraftarların milliyetçi duygularının kabardığını aktaran Tugay “Amed’e gelen tüm misafir takımları çok iyi ağırlıyoruz dost eli uzatıyoruz. Ancak takıma deplasman maçlarında yönelik yapılan ırkçı ve faşist söylemler bizi derinden üzmektedir. Amedspor’u görünce akıllarına bayrak marş ve vatan aşkı geliyor, çok ilginç bir durum” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA