“Belediye neden çay bahçesi işletsin?”


 

Büyükşehir Belediyesi işletmelerinin hemen hemen hepsi zarar ederken bir işletmenin daha işletme hakkı belediye iştiraklerinden Denizkızı A.Ş.’ye devredildi. “Burası da zarar edecek ve milletin sırtına yük olacak, belediye neden çay bahçesi işletsin” diyerek karara şerh koydu.

Hediye Eroğlu

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Eylül ayı meclis toplantısının ikinci birleşiminde işletme Çankaya Çay Bahçesi’nin işletme hakkı, belediye iştiraklerinden Denizkızı A.Ş.’ye devrildi. Ancak bu devir tartışmaları da beraberinde getirdi.

Büyükşehir Belediyesi’nin hemen hemen tüm işletmeleri zarar ederken, belediyenin yeni işletmeleri bünyesine katması ve çay bahçesi gibi faaliyet alanını kapsamayan işlere girmesine tepki geldi.

Alt ve üstyapı hizmetleri başta olmak üzere sosyal, kültürel ve ekonomik faaliyetleri desteklemesi beklenen Büyükşehir Belediyesi’nin, çay bahçesi-restoran işletmeciliğinde ısrar etmesine yönelik ilk tepki AKP’den geldi. 

YILLIK 20 BİN TL’YE KİRALANDI

Büyükşehir Belediyesi, Akdeniz İlçesi, Çankaya Mahallesi, Atatürk Evi’nin batısında bulunan Sakarya Caddesi ile Silifke Caddesi’nin kesiştiği yerde bulunan 50 metrekarelik çay bahçesinin işletme hakkının Denizkızı Turizm A.Ş.’ye devredilmesi için meclise teklif verdi. Teklifte; tesisin üçüncü şahıslara kiralanmaması kaydıyla yıllık 20 bin TL bedelle kiralanması istendi. İlgili teklif Plan ve Bütçe Komisyonu ile Şirket Hesaplarını İnceleme Komisyonlarınca ele alındı. Ancak komisyonlardaki görüşmelerde bazı meclis üyeleri işletme hakkı devrine karşı çıktı. Teklif oy çokluğu ile kabul edilirken, AKP’li Cengiz Pınar ve Mustafa Turan ise karara şerh koyan meclis üyeleri oldular.

Bugün yıkılan sahildeki çay bahçelerinin işletme hakkının Denizkızı A.Ş.’ye devrine; üçüncü şahıslara verilmemek şartıyla onay veren CHP ise Çankaya Çay Bahçesi için de aynı şartla destek verdi.

“MİLLETİN SIRTINA YÜK OLUR”

AKP’li Meclis üyesi Mustafa Turan ise kararı, belediye işletmelerinin hemen hemen hepsinin zarar etmesi gerçeğinden yola çıkarak eleştirdi.

“Büyükşehir Belediyesi; çay ocağı, çay bahçesi işletmemeli” diyen Turan, “Örneğin yine Büyükşehir belediyesi iştiraklerinden İmar İnşaat, sahildeki Orkide Restoran’ın işletmeciliğini yapıyor ama burası zarar ediyor. Oysa şuan Çankaya Çay Bahçesi asıl işi bu olan bir firmaya-kişiye verilse yıllık 200 bin TL gelir elde edilir. Geçmişte sahildeki çay bahçelerinin tamamı zarar ediyordu şimdi burası da zarar edecek. Biz neden zararına iş yapalım? Verelim bir vatandaşa çalıştırsın. Belediye ekmek fabrikası işletebilir, bu vatandaşın ihtiyacı olan önemli bir hizmet ancak çay bahçesi, restoran farklı bir iş. Üstelik belediye bile organizasyonlarında buraları kullanmıyor neden çünkü kaliteli hizmet yok. Burası da öncekiler gibi Mersin halkının sırtına yük olur” dedi. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA