Büyükşehir Muharrem Ayında 13 Bin adet aşure dağıttı | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Büyükşehir Muharrem Ayında 13 Bin adet aşure dağıttı


 

Mersin Büyükşehir Belediyesi, İslam kültür ve medeniyetinde önemli bir gün olan Muharrem ayı etkinlikleri kapsamında 13 bin adet aşure dağıtımı gerçekleştirdi.

Aşure dağıtımı etkinliği kapsamında Erdemli Ulu Camii, Merkez Ulu Camii, Mezitli Ulu Camii, Muğdat Camii, Müftü Camii, Tarsus Ulu Camii, Tırmıl Sanayi Camii ve Toroslar Şakire Hatun Camii’nde toplam 13 bin adet aşure dağıtımı yapıldı.

Cuma namazı sonrasında 8 camide gerçekleştirilen aşure dağıtımında Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Kerim Tufan ve Büyükşehir personelleri tarafından vatandaşların Muharrem Ayı kutlandı. Aşure dağıtımı gerçekleştiren Mersin Büyükşehir Belediyesi personellerine, vatandaşlar da teşekkür ederek memnuniyetlerini dile getirdiler.

Hicri ayların ilki olan Muharrem ayı, Kuran-ı Kerim’de ‘’Haram Aylar’’ olarak ifade edilen mübarek bir ay olarak kabul edilir. "Şehrullahi'l-Muharrem" olarak meşhur olan, yani "Allah'ın ayı Muharrem" olarak bilinen Muharrem ayı, bereketin bol olduğu ve manevi duyguların çoğaldığı bir aydır. Aşure günü ise Muharrem'in 10. günüdür ve sene içindeki en faziletli günlerden biridir.  Aşure gününün Allah katında ayrı bir yeri vardır. Bugünde Cenâb-ı Hak on peygamberine on çeşit ikramda bulunmuş ve kutsiyetini artırmıştır. Bu günlerde oruç tutmak çok faziletlidir. Muharrem ayının İslam tarihinde belli başlı üç önemli özelliği vardır. Birincisi oruç, ikincisi Hicrî takvimin başlangıcı olması, diğeri de Hz. Hüseyin ve evlatlarının Kerbela'da şehit edilmesidir. (bülten)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA