Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Bölge Müdürlüğü ekiplerince, hasta ve yaralı vaziyette bulunarak, Tarsus Hayvan Parkı ekiplerine teslim edilen 4 leylek, 2 şahin, 3 kerkenez, 3 atmaca, 1 çobanaldatan kuşu, 7 kaya güvercini ve 4 ördeğin tedavisi tamamlandı.
Tedavilerin ardından hayvanlar Tarsus Kaymakamı Yüksel Ünal, Doğa Koruma ve Milli Parklar Mersin Şube Müdürü Ahmet Çörtük, Doğa Koruma ve Milli Parklar Tarsus Şefi Özlem Kökçü ile Mersin Büyükşehir Belediyesi Hayvan Sağlığı ve Hayvanat Bahçesi Şube Müdürü Mesut Özdemir’in katılımıyla Berdan Baraj gölü mevkiinde, doğal yaşam alanlarına bırakıldı. Tedavi boyunca birer bebek gibi bakılan hayvanların 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü’nde tekrar doğaya salınmasının mutluluğu yaşandı.
Ayrıca Tarsus Hayvan Parkı ekipleri tarafından tedavisi tamamlanan iki yılkı atı da Karboğazı mevkiinde bulunan yılkı atlarının yaşadığı ve beslendiği bölgeye bırakıldı.
Mersin Büyükşehir Belediyesi, Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Bölge Müdürlüğü, üniversiteler, sivil toplum kuruluşları arasında imzalanan protokol gereğince doğada yaralı halde bulunan ve tedavisi uzun sürecek olan gerek kanatlı, gerek memeli tüm yaban hayvanlarının tedavisi ve rehabilite işlemleri Tarsus Hayvan Parkı’nda yapılıyor. Tarsus Hayvan Parkı ekipleri tarafından tedavileri tamamlanan yaban hayvanları, tedavi edildikten sonra tekrar doğal yaşam alanlarına bırakılıyor. Bu kapsamda 2017 yılı başından itibaren toplam 114 hayvan, tedavisi tamamlanarak doğal yaşam alanlarına bırakıldı. (İha)