Mehmet Nabi Batuk
Akdeniz Kaymakamı ve belediyeye kayyum olarak atanan Muhittin Pamuk, gazetemize bir nezaket ziyareti gerçekleştirdi. Ziyarette yaptıkları çalışmaları anlatan Muhittin Pamuk, ayrıca ilçedeki mevcut sorunlar ile ilgili sorularımızı yanıtladı. Tarihi ilçe merkezindeki taş ve ahşap yapılarıyla Akdeniz Mimarisinin özgün eserleri olarak kabul edilen Tarihi Mersin Evleri’nin kurtarma çalışmalarında topun Büyükşehir Belediyesi’nde olduğunu söyleyen Pamuk, ayrıca ilçedeki kentsel dönüşüm çalışmalarındaki son durumu, Kadın ve Aile Müdürlüğü biriminde yaşanan mobing iddialarını değerlendiren Pamuk, önemli açıklamalarda bulundu.
TARİHİ MERSİN EVLERİNDE TOP BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NDE
Akdeniz’in tarihi ilçe merkezi’nde bulunan ve yaklaşık olarak 200 adet kaldığı bildirilen Tarihi Mersin Evleri’nin kurtarma çalışmalarının sürdüğünü kaydeden Muhittin Pamuk, önceki yıllarda yapılan tespit çalışmalarının ardından Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmalarını tamamlamasını beklediklerini bildirdi. Tarihi evlerin restorasyon çalışmalarının önemli olduğunu ancak bu tarihi eserlerin hangi amaçla kullanılacağının belirlenmesinin daha olduğunu kaydeden Pamuk, “Daha önceki yıllarda bazı hocalarımızla birlikte bu evlerin tespiti yapılmış ve Adana Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu’na onaylatılmıştı. Bize ait olan çalışmaları tamamladık ve artık iş Büyükşehir Belediyesi’ndedir. Büyükşehir Belediyesi bu evleri bütüncül planla ele alıp nitelendirmek için çalışmalarını sürdürüyor. Bizde bu çalışmalar tamamlanıp Büyükşehir Belediye Meclisinde onaylanmasını bekliyoruz” diye konuştu.
“PSİKOLOG SOSYOLOG DEDİĞİNİZİN MASA BAŞINDA NE İŞİ VAR”
Akdeniz Belediyesi Kadın ve Aile Müdürlüğü’ndeki personelin iş koşullarına ilişkin mobing iddialarına da yanıt veren Akdeniz Kaymakamı ve belediyeye kayyum olarak atanan Muhittin Pamuk, “Psikolog dediğiniz, sosyolog dediğiniz personelin masa başında ne işi var. İlçemizde tek başına yaşamak zorunda olan yüzlerce kadın vatandaşımız varken, bu personelin masa başında ne işi var. Onlar istiyorlar ki; desteğimize ihtiyacı olan vatandaşımız yol parası versip bizim ayağımıza gelip psikolojik destek talep etsinler. Bu doğru bir şey midir? Bu personelin masalarını ben kaldırttım. Onlara araçlar tahsis ederek ihtiyaç sahibi vatandaşları ziyaret etmesini talep ettim. Psikolog dediğin gider aile içinde çalışmasını, incelemesini yapar. Zaten sorunları olan birini ayağınıza getirtmek kadar ayıp bir şey olamaz” dedi.
“KENTSEL DÖNÜŞÜMDE TOKİ’NİN TASLAK PROJESİNİ BEKLİYORUZ”
Son olarak ilçedeki kentsel dönüşüm çalışmalarına da değinen Muhittin Pamuk, belediyeye kayyum olarak ilk atanan ve şuanda Çankırı Valisi olan Hamdi Bilge Aktaş döneminde ilçedeki kentsel dönüşüm çalışmaları konusunda TOKİ ile işbirliği anlaşmasının imzalandığını açıkladı. Şuanda TOKİ’nin hazırladığı ilk taslak projeyi beklediklerini kaydeden Pamuk, “TOKİ ekipleri ilk taslak projelerini tamamladıktan sonra, bu projeyi alıp meslek örgütleri, basın mensupları ve vatandaşlarla bir araya gelip projeyi tartışmaya açacağız. TOKİ ile görüşmelerimizde ilçemize, altyapımıza, kültürümüze ve mimarimize uygun olan bir proje hazırlamalarını istedik. Şuanda beklemedeyiz taslak proje tamamlandığında bunu kamuoyu ile birlikte tartışacağız eksiklerini gediklerini ve talepleri dinledikten sonra yeniden ele alınarak uygulanmasını sağlayacağız” dedi.