MERSİN, DUYARLI YÖNETİM ÖZLEMİ İÇİNDE


 

CHP’nin yerel demokrasiyi tartışmak üzere düzenlediği “Yerelden Genele” isimli sempozyumun sonuç bildirgesi yayımlandı. Bildirgede; kentin kültürel kimliğini koruyan, tarihsel dokusuna saygılı, sanata ve bilime duyarlı bir yerel yönetim özlemi bir kez daha vurgulandı.

CHP Mersin İl Başkanlığı Mersin Atatürk Kültür Merkezi’nde 23 Aralık 2017 tarihinde gerçekleştirilen “Yerelden Genele” isimli sempozyumun 14 maddelik sonuç bildirgesi yayımlandı. Yerel demokrasi konusunun tartışıldığı sempozyumun sonuç bildirgesinde bünyelerinde binlerce sivil toplum kuruluşunun yer aldığı kent konseylerinin daha çok güçlendirilmesi çağrısında bulunulurken, toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması için Mor Sektör’ün desteklenmesi ve yerel yönetim tanımı dikkat çekerken “Mersin de tüm diğer ilerimiz gibi, demokratik yerel yönetim anlayışıyla yönetilmeyi hak ediyor. Ancak, demokratik güçlerin bölünmüşlüğü bu yönetim anlayışının iktidar olmasına fırsat vermiyor. Demokratik, kapsayıcı, nitelikli hizmet üreten, şeffaf ve hesap verebilen bir yerel yönetimin yeniden inşası için toplanan katılımcılar birçok konu üzerinde uzlaşmışlardır” denildi.  

“KENT KONSEYLERİNİ GELİŞTİRİP KULLANMALIYIZ”
Sempozyumun 14 maddelik sonuç bildirgesinde, şuanda Büyükşehir ve ilçe belediyelerine danışmanlık görevi yürüten ve bünyelerinde yüzlerce STK’nın yer aldığı kent konseylerinin daha çok geliştirilerek kullanılması önerilirken “Üretenlerin söz, yetki ve karar sahibi olması, halkın karar süreçlerine katılımının artırılması ve üretilen toplumsal refahın adil bölüşülmesiyle mümkündür. Yerel yönetimlerin işletme mantığı güden, kar ve zarar hesabı yapan değil toplum için, insanlık için, gelecek için hizmet üreten ortak irade ile yönetilen yapılara dönüşmesi öncelikli ve stratejik hedefimizdir. Yerel Yönetimlerde halkın karar süreçlerine demokratik katılımının artırılması amacı ile dikey değil yatay katılım özeliğine sahip Kent Konseyleri gibi mekanizmaların geliştirilip kullanılması” cümleleri kullandı.

“MOR SEKTÖR DESTEKLENMELİ”
Toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda ise “Toplumsal cinsiyet eşitsizliği ile mücadelede yerelden başlayarak sosyal ve siyasal alanda toplumun yarım kalmaması için kadınların üretimde, yönetimde ve karar mekanizmalarında erkeklere eşit oranda temsil edilmesinin sağlaması. İşsizliğin sebebini kadınların çalışmasına bağlayan zihniyete karşı kadının daha fazla istihdam edildiği “mor sektör”ün desteklenmesi. Çevre ve ekolojik tahribatın önlenmesi amacı ile içinde yaşadığımız ve kimliğimizin geliştiği, biçimlendiği yerel yönetimlerin çevreyi ranta kurban etmemesinin sağlanması. 

“EVRENSEL DÜŞÜNÜP YEREL UYGULAYAN STRATEJİK YÖNETİM LAZIM”
Belediye başkanlarının; yaşam tarzı, dinsel, etnik ve her türlü ayrımcılığa karşı kör olması gerektiğinin belirtildiği bildiride şu cümlelere yer verildi. “Kentin kültürel kimliğini koruyan, tarihsel dokusuna saygılı, sanata ve bilime duyarlı bir yerel yönetim olmalı. Evrensel düşünüp yerel uygulayan stratejik yönetim anlayışı içinde belediyeleri yönetmeli. Yasaları; bireyin yaşamın tüm alanlarında yer alması için  toplumun refahını, demokrasisini, özgürlük idealini sağlayacak biçimde uygulamalıyız. Bu çerçevede Sosyal demokrasi ve toplumcu belediyecilik anlayışına sahip “Uluslararası Olof Palme Merkezi” gibi kurumların deneyimlerinden de faydalanarak demokrasi mücadelemize devam edeceğiz. İktidarın yeniden inşası için yerelden genele yürüyoruz. Özgür,  demokratik Türkiye için üretenlerin yöneteceği bir Mersin…”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA