ÖNEMLİ DOĞA ALANINI NÜKLEERE FEDA ETMEYELİM! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ÖNEMLİ DOĞA ALANINI NÜKLEERE FEDA ETMEYELİM!


 

Mersin Kent Konseyi, Türkiye Kent Konseyleri Platformu 23. Genel Kurulu’na “Akkuyu Nükleer Enerji Santrali” konulu sunum ile katkıda bulundu. Sunumda, Akkuyu’nun zengin biyolojik çeşitliliğe sahip olması nedeniyle ‘Önemli Doğa Alanı’ ilan edilen bölge içerisine kurulduğu vurgulandı.

GİZEM EKİCİ

Türkiye Kent Konseyleri Platformu 23. Genel Kurulu, Maltepe Kent Konseyi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Genel Kurul Toplantısına katılan konseyler "Kent ve Mülteciler ve Çevre konusunda" oynayabilecekleri rolleri, atölye çalışmaları eşliğinde ele aldı. Genel kurula katılan Mersin Kent Konseyi “Akkuyu Nükleer Enerji Santrali” konulu sunum yaptı. 
Akkuyu NGS’nin kurulacağı sahanın zengin biyolojik çeşitliliğe sahip olması nedeniyle ‘Önemli Doğa Alanı (ÖDA) sınırları’ içerisinde yer aldığına vurgu yapılan sunumda, söz konusu alanın 40 kilometreden uzun bir sahil şeridi yanı sıra sahilden karaya doğru yaklaşık 5 kilometre genişlikte bir bölgeyi kapsadığına değinildi. Sunumda ayrıca, ÇED raporu kapsamında bölgede; Nükleer Güç Santrali, radyoaktif atık depolama tesisi, batı ve doğu olmak üzere 2 adet rıhtım, deniz dolgu alanı ve yaşam alanı kurulacak. Ayrıca sahada bir beton santralinin kurulacağı ve taş ocaklarının açılacağı belirtildi. 

“NÜKLEER ATIKLAR 4 YIL BOYUNCA DEPOLANACAK”
Nükleer atıklara dair yapılan sunumda ise şu ifadelere ye verildi: “Kullanılmış nükleer yakıtlar yüksek radyoaktiviteye sahiptir ve reaktörden çıktıktan sonra da bozunma süreci uzun zaman devam eder dolayısı ile gerçekleşen reaksiyon sonucunda oluşan ısı enerjisinin ortamdan atılması gerekmektedir. Bu nedenle kullanılmış yakıt 10 sene boyunca kullanılmış yakıt havuzunda bekletilerek sürekli olarak suyu soğutulacaktır. Soğutulan nükleer atıkların 4 yıl boyunca depolanması öngörülmektedir.”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA