KADINLARA SİYASET OKULU GELİYOR


 

KA.DER Danışma Kurulu Üyesi İlksen Songuç Dinçer, Toros Üniversitesi ile yaptıkları protokol ile kadınların siyaset arenasındaki kimlik mücadelelerine katkı sunacak; Şirin Tekeli Siyaset Okulu’nu kısa süre içinde kuracakları müjdesini verdi.

Mehmet Nabi Batuk

Kadın Adayları Destekleme Derneği (KA.DER) Mersin Temsilciliği, Tenis Kulübünde ‘Eksik Temsile Karşı Güçlü Kadın Güçlü Mersin’ başlığında gerçekleştirdiği toplantıda kadın adaylarla ilgili olarak hayata geçirecekleri projeleri anlattı. KA.DER Danışma Kurulu Üyesi İlksen Sorguç Dinçer, İl Temsilcisi Ayşe Müzeyyen Demir, ÇYDD Mersin Şube Başkanı Maryet Tanlı, ADD Mersin Şube Başkanı Sacide Uluğda katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan KA. Der Mersin İl Temsilcisi Ayşe Müzeyyen Demir, 2017 yılında kadının siyaset alanındaki durumunu değerlendirerek sözlerine başladı. 2017 yılının kadınlar için çok zor geçen bir yıl olduğunu belirten Demir, “Kazanılmış haklarda geri gidişin arttığı, kadına yönelik şiddetin tüm vahşiliği ile hayatlara müdahale ettiği, kadını ikincileştiren zihniyetin her alanda kendini gösterdiği bir yıl oldu. Tüm bunların karşısında kadınlar hem Türkiye’de hem Dünya’da büyük eylemlere imza attı. 8 Mart’ta gerçekleşen yürüyüş, farklı etkinlikler ve gösteriler, gece yürüyüşleri, sosyal medya kampanyaları, kadın ortak paydası altında eşitlik ve özgürlük mücadelesini yükselten eylemler oldu. KA.DER olarak, yapılan haksız ve hukuksuz uygulamaların karşısında olduk” dedi. 

“GENÇ SİYASETÇİLERE YÖNELİK TOPLUMSAL CİNSİYET EŞİTLİĞİ PROJESİNE BAŞLIYORUZ”
Demir’in ardından KA.DER’in Mersin’de yürüteceği 2018 projelerini 4 başlıkta anlatan KA.DER Danışma Kurulu Üyesi İlksen Sorguç Dinçer, ise “1’inci projemiz: 7 bölge, 7 ildir. Önümüzdeki dönemde yapılacak olan yerel seçimlere hazırlık amacıyla yerel yönetimlerde kadın temsilinin arttırılması, yerel kadın politikalarının görünür hale gelmesi, cinsiyet eşitliğinin yerel yönetimlerde ana akım olarak yer alması ve hazırladığımız çalışmalar kapsamında yerel siyasetçiler için ‘Yerel Yönetimlerdeki Genç Siyasetçilere Yönelik Toplumsal Cinsiyet Eşitliği’ projesine başlıyoruz. Bu proje kapsamında farklı siyasi partilerdeki genç kadınları toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda bilgilendirmek, yerel yönetimlerde kadın sorunlarının önemine vurgu yapmak ve kadınlara yönelik hizmetlerin arttırılmasını amaçlıyoruz. 10-11 Şubat’ta Mersin’de gerçekleştireceğimiz bu projede farklı siyasi partilerden 18-35 yaş arası yerel yönetimlerde görev yapan, önümüzdeki dönemde yerel seçimlerde aday olacak ve siyasete ilgi duyan genç kadınlar katılacak” diye konuştu.

MERSİN’DE ‘ŞİRİN TEKELİ SİYASET OKULU’ KURULUYOR
KA.DER Mersin İl Temsilciliği’nin Toros Üniversitesi ile  Şirin Tekeli Siyaset Okulu’nu kurmak için bir protokol imzaladıklarını açıklayan Dinçer, “Siyaset okulları ve karar mekanizmalarında kadın temsili yetini arttırmayı, siyasi görüş farklılıklarına rağmen katılımcıları ‘kadın paydasında buluşturabilmeyi, katılımcıları siyasette daha güçlü kılmayı hedefliyoruz. Mersin de Toros Üniversitesi Fakültelerinde öğretim üyelerinin de yer alacağı siyaset okulu sertifika programı için protokol imzalanmıştır. Ayrıca Mersin Büyükşehir Belediyesi ile ön protokolünü imzaladığımız ve şube müdürleri ile de ilk toplantısını yaptığımız ‘Eşit haklar, farklı ihtiyaçlar, toplumsal cinsiyete duyarlı kentler’ projemiz var. Büyükşehir Belediyesi bu proje ile deneyimlerini sürdürülebilir iş akışlarına dönüştürürken yerelde kadın erkek eşitliğini gerçekleştirmeyi, toplumsal cinsiyet eşitliği yaklaşımını yerel yönetim anlayışına yerleştirmeyi amaçlamaktadır. Kadınların yerel bütçeden erkeklerle eşitlikçi pay almalarını sağlayıcı stratejileri belirlemek, bu stratejilerin uygulanmasını sağlayacak yerel hizmet önerileri geliştirmek ve bu konuda çalışan sivil toplum oluşumlarıyla işbirliği sağlayarak değişim oluşturmak hedeflenmektedir” şeklinde konuştu. 

“MUHTAR VE İHTİYAR MECLİSİNDE KADIN ORAN ARTACAK”
Yaklaşan 2019 yerel seçimlerinde en büyük hedeflerinin kadın muhtar sayısını arttırmak olduğunu kaydeden Dinçer, şunları söyledi: “Kadınlar muhtarlık kurumunda çok az bir şekilde yer aldı. Mahallelerden başlayarak kadınların yönetimlerde ve karar alma mekanizmalarında temsil edilmesi, gerçek demokrasinin oluşturulmasında en önemli basamaklardan biridir. Bu anlamda, ülkemizdeki yerel yönetimlerin beşiği olan mahalle ve köy birimlerini oluşturan muhtar ve ihtiyar meclislerinde kadın temsilinin arttırılmasına katkı sunmak, yerelde kadın sorunlarının görünürlüğünü arttırmak ve çözüm önerileri oluşturmak amacıyla ‘Kadın Muhtarlar’ projesini hayata geçiriyoruz.”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA