BAŞKAN BU NASIL HESAP VERMEK? | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

BAŞKAN BU NASIL HESAP VERMEK?


 

Mersin Büyükşehir Belediyesi’ndeki 4 yılında gerçekleştirilen projeleri kamuoyu ile paylaşan Başkan Burhanettin Kocamaz’ın toplantıda soru kabul etmemesi, kentteki birçok demokratik kitle örgütünün tepkisini çekti. Gerçekleşmeyen projelerle ilgili de tüm suç bürokrasiye atıldı.

Mehmet Nabi Batuk

Mersin’de 16 bin metrekare alana ve 1 Milyon 800 bin kişiye eşit hizmet sloganıyla yola çıkan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, son görev yılında Büyükşehir Belediyesi’nde hayata geçirilen projeleri düzenlediği toplantıda kamuoyu ile paylaştı. Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleştirilen toplantının bir gösteri şeklinde hazırlanması Başkan Kocamaz dışında kimseye söz hakkı tanınmaması nedeniyle birçok demokratik kitle örgütünün tepkisini çekti. 20 yıl Tarsus Belediye Başkanı, son 4 yılını da Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı olarak toplamda 24 yıllık bir yerel yönetici tecrübesine sahip olmakla övünen Kocamaz, gerçekleştirilemeyen ve yarım kalan projelerle ilgili olarak da topu bürokrasiye attı. 

BÜYÜK PROJELER UNUTULDU
Toplantıda ayrıca Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen projelerin anlatıldığı sinevizyon gösterimi de yapılırken; 1/ 100 binlik çevre düzeni planı, 1 / 5 binlik çevre düzeni planı, kentsel tasarım ve yenileme projeleri, engelli ulaşım projeleri, trafik projeleri gibi tartışmalı projelerin sunumunun kısa olması da dikkat çekti. Başkan Kocamaz’ın önemli seçim sözlerinden biri olan Deniz uçağı, deniz otobüsü, Karboğazı Kayak Merkezi, Belediye Hizmet Kampusu, Milletin Efendisi Köylü Pazarları, Balık Pazarı ve Kasapçılar Çarşısı Yenileme Projesi, Kara duvar Sahil Düzenlemesi, gibi önemli projelerle ille ilgili hiçbir bilgi verilmezken; Büyükşehir Belediyesi’nin önümüzdeki yıllardaki vizyonu ve hayata geçireceği projelerle ilgili ayrıntılar da açıklanmadı. 

“PROJELERİ BÜRORASİ GECİKTİRDİ”
“Gönül huzuru ile ifade etmek isterim ki yapılamayan veya geciken hiçbir hizmette bizim ihmalimiz yoktur. Bürokratik süreçlerden kaynaklanan gecikmeleri en aza indirmek için de insanüstü bir gayret gösterdiğimizi de bilmenizi isterim” diyerek konuşmasına başlayan Kocamaz “Bugün burada kendisine inanların güvenini boşa çıkartmamış bir yerel yöneticinin gönül rahatlığı içerisinde sizlere hitap ediyorum. Bütün engelleme ve kumpaslara rağmen alnı açık, başı dik verdiği söz ve taahhütlerin tamamını yerine getirmiş bir halk adamı 24 yıllık bir belediye başkanı olarak huzurlarınızdayım” dedi.

TOPLANTIDA CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN SÜPRİZİ
Başkan Kocamaz’ın konuşmasından önce hayata geçirilen projelerin anlatıldığı sinevizyon gösterimi yapıldı. Sinevizyon gösteriminin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Mersin Şehir Hastanesi’nde Büyükşehir Belediyesi ile ilgili yaptığı konuşma ile başlaması dikkat çekerken; salondan çıt çıkmadı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ardından Devlet Bahçeli’nin ekranda görünmesi ile büyük bir alkış tufanı koptu. Öte yandan toplantıda yayımlanan sinevizyon gösteriminde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kullanıldığı bölümün Büyükşehir Belediyesi’nin resmi sosyal medya hesaplarında paylaşılan aynı filmden çıkartıldığı görüldü. 

TASARIMDA ÖDÜLLER ALAN PROJELERİN SON DURUMU GÖSTERİLMEDİ
Sinevizyon gösteriminde övünülen kentsel tasarım ve yenileme projelerinde uygulamanın ardından yaşanan sorunlara yer verilmedi. Akdeniz İlçe Merkezi’nde yanlış yapılan uygulama çalışmaları nedeniyle vatandaşların yaralanmasına ve araçlarda maddi hasar meydana gelmesine neden olan, bir yılı doldurmadan yerinden sökülen kaldırım ve yol taşları sinevizyona eklenmezken; betonlaşma ve ağaç katliamları ile yeşil oranının azaltıldığı gerekçesiyle eleştirilen Mezitli Sahil Bandı ve Tarsus Kültür Park ile de övünüldü.  Kentsel tasarım ve yenileme çalışmaları ile ilgili olarak “Kentin kaldırımları nakış nakış işlendi. Mezitli Sahil Bandı Projesiyle 2017’nin en başarılı kentsel tasarım projesine layık görülen Büyükşehir, Kent merkezi, Tarsus Yarenlik alanı ve kültür parkını hayata geçiren Büyükşehir’in sihirli eli, Sıraç Mesire Alanı ve Emirler kent ormanına da dokundu. Kent mobilyaları ve süs bitkilerini kendisi üreten ve yeşil alanlarla Mersin’in çehresini değiştiren Büyükşehir, revize ettiği Atatürk Parkında kurduğu 3 Ocak Atatürk Meydanı ile fark oluşturdu” denildi.  

ENGELLİ PROJELERİ ÇÖKTÜ
Toros Devlet Hastanesi karşısında engelli yolu üzerine taksi durağı yerleştiren, Adliye Sarayı etrafındaki binlerce kişinin kullandığı kaldırımlardaki engelli yol bağlantılarını yapmayarak büyük bir tehlikeye davetiye çıkartan, engelli otobüs duraklarını 3 metre derinliği olan sulama kanalı arkasına inşa eden Büyükşehir Belediyesi söz konusu projelerle ilgili şu ifadelere yer verdi: “Türkiye’de engelliler dairesini ilk kuran Büyükşehir Belediyesi olarak bir adım öne çıkan Mersin Büyükşehir Belediyesi, insan odaklı projeleriyle engelsiz şehir unvanını fazlasıyla hak ediyor. Medikal malzeme destekleri ve transfer hizmetleri ile halkın takdirini kazanan Büyükşehir, engelsiz erişim projeleri ile fark oluşturmaya devam ediyor. Engelli bireyler için spor, sanat kursları açan Büyükşehir, kültürel faaliyetler düzenleyerek; dünyanın ilk uluslararası engelli sanat festivalini Mersin’de düzenleyerek farkını bir kez daha ortaya koydu. Büyükşehir Engelsiz mersin çalışmaları dünya çapında iki ödülle taçlandı.”    

TRAFİKTE 4 YILDA ANCAK YÜZDE 40 BAŞARI ELDE EDİLDİ 
Kentin en önemli sorunlarından biri olan trafik sorununun çözümü için seçim çalışmalarında; kent içi trafiğin etkilenmemesi adına Havaray projesi üzerinde duran Başkan Kocamaz’ın bakanlıktan hafif raylı sistem olarak gelen raylı sistem projesi, 4 yıl sonra proje aşamasına geçtiği bildirildi. Trafik sorunu ile ilgili olarak “Mersin’de sürdürülebilirlik sürecini başlatan Başkan Kocamaz’ın yönetimindeki Büyükşehir Belediyesi kentin ulaşım ve yağmursuyu master planlarını hazırlayarak yürürlüğe koydu. Tulumba ve Demokrasi katlı kavşaklarıyla kentin tıkanan damarlarını açan Başkan Kocamaz, vakit kaybetmeden Egemenlik Katlı Kavşağının temelini attı. Yerinde müdahalelerle trafik akışını yüzde 40 rahatlattı. Yoğun çalışmalar sonucu hafif raylı sistemine ilgili bakanlık tarafından onay verildi. Devraldığı çoğunlukça arızalı olan araç parkını 141 yeni otobüs ve Tarsus Belediyesi’nden gelen 24 araç ile 235’e çıkaran Büyükşehir, Mersin’lileri toplu taşıma ile tanıştırdı” denildi. 

ÜRETİCİNİN OLMADIĞI ÇEVRE VE İMAR PLANLARI TEPKİ ÇEKTİ
Toplantıda özellikle sanayi ve tarım alanlarının çıkartıldığı, uzun vadeli bir planlamadan uzak olduğu, inşaat sektörünün önünü açmaktan öteye gidemediği, neredeyse herkesin karşı çıktığı Akkuyu Nükleer Santralinin işaretlendiği için kent kamuoyunun tepkisinin çeken imar planları ile ayrıntılı bilgi verilmedi. Gösterimde söz konusu planlarla ilgili olarak sadece “1/ 100 binlik Çevre Düzeni Planı bakanlıkça onaylanarak yürürlüğe girdi” denildi.  


   




Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA