KARADUVAR MAHALLESİ SAKİN ŞEHİR OLABİLİR


 

Akdeniz Kent Konseyi, 9.Yürütme Kurulu Toplantısını Karaduvar Yardımlaşma ve Eğitim Derneği (KAYED) toplantı salonunda yaptı. Kent Konseyi Başkanı Yiğit Gökşen açılış konuşmasında, kent konseyleri hakkında Karaduvar sakinlerine bilgi verdi.

KIYMET GÖKÇE

Gökşen, Kent Konseyleri’nin belediyelerin bünyesinde kurulan ama belediyelere direk bağlı olamayan, STK temsilcileri ve başkanlarının oluşturduğu, vatandaşla belediye arasında köprü vazifesi kuran kurum olduğunu söyledi.
Kent Konseylerinin bütçesinin, bağlı oldukları belediyeler tarafından karşılandığını aktaran Gökşen, konseylerin önerilerinin meclis toplantılarında görüşüldüğünü kaydetti. 
Yiğit Gökşen, “Kent konseyleri, bölgenin sıkıntı gördüğü her konuya müdahil olur ve çözüm üretir. Bizim amacımız Akdeniz ilçesinin daha yaşanır bir hale gelmesini sağlamak ve kamuoyu oluşturmaktır” ifadesini kullandı. 
Karaduvar Mahallesi ile ilgili projeleri olduğunu ve bu projele yöre halkının da destek vermesi ile başarıya ulaşılabileceğini aktaran Gökşen, mahalle sakinlerine kendilerine omuz verme çağrısı yaptı.  
Karaduvar Mahallesi Kentsel Tasarım Yarışması’ndan da bahseden Başkan Gökşen, Türkiye çapında mimarların projelerinin yarıştığı bir proje yarışması yapmayı amaçladıklarını aktardı. Karaduvar’ın şirin bir balıkçı kasabası haline dönüştürülmesi için ellerinden geleni yapma gayretinde olduklarını kaydeden Yiğit Gökşen, “Türkiye’de ‘Yavaş Şehirler’ diye bir kavram oluştu. Şehrin girişine bunu ifade eden tabelalar asılmakta, bu sayede tanıtımlar yapılmakta. Şuan Türkiye’de Seferihisar, Halfeti, Beypazarı gibi 17 Sakin Şehir bulunmakta. Yavaş şehir olan ilçeye geldiğiniz zaman sessizlik, sakinlik, lezzetli yemekler, dinginlik gibi güzellikler bulabiliyorsunuz. Karaduvar neden bir Yavaş Şehir olmasın? Karaduvar’ı yavaş şehir statüsüne kavuşturmak için kent ve çevre komisyonumuz 1,5 yıldır çalışmalar yapıyor, son aşamaya gelindi” dedi.
Daha sonra söz alan Karaduvar Yardımlaşma ve Eğitim Derneği (KAYED) Başkanı Fulya Gündoğan, yaptıkları çalışmaları anlatarak, mahallenin sorun ve talepleri ile ilgili bilgiler verdi. KAYED’in 2007 yılında kurulduğunu aktaran Gündoğan, “KAYED bünyesinde balıkçılar, çiftçiler, kadınlar ve gençler olan bir dernektir. Kültürel ve sanatsal olarak faaliyetler yürütmekteyiz. Gençlerimize yönelik eğitim ve kadınlarımızın ev ekonomilerine katkı sağlaması için çalışmalar yapmaktayız. Bu bağlamda Mersin Deniz Ticaret Odası ve Çukurova Kalkına Ajansı ortaklığında bir proje yaptık. Bu proje kapsamında 50 kadına balık ağı örme eğitimi verdik” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA