Girişimcilikte yeni hedef: “Küreselleşme”


 

Girişimcilik eğitimlerinde önemli mesafe kat ettiklerini söyleyen KOSGEB İl Müdürü Danyal Peker, adaylara “Girişimcilik anlayışımızı, hedeflerimizi, heveslerimizi; yenilikçi, katma değerli ve küreselleşen dünyaya uygun bir hale getirmemiz lazım” önerisinde bulundu.

Mehmet Nabi Batuk

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Eğitim Ve Kalkınma Vakfı ile Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) iş birliğinde yapılan ‘Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri’ tamamlandı. Yeni iş kurmak isteyen girişimci adaylarına yönelik gerçekleştirilen ve 3 ay süren eğitimi tamamlayan 120 kursiyer, MTSO toplantı salonunda düzenlenen törende sertifikalarını aldı. Törene, KOSGEB İl Müdürü Danyal Peker, MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan ve MTSO Eğitim ve Kalkınma Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı S. Çağatay Güneş ile eğitmen Hatice İğde ve girişimci adayları ve yakınları katıldı.

“GİRİŞİMCİLİK KONUSUNDA BİR SEVİYE ATLADIK”

Toplu sertifika töreninde konuşan KOSGEB Mersin İl Müdürü Danyal Peker, girişimciliğin ülke ekonomileri için çok önemli bir faktör olduğunu ifade etti. Girişimciliğin Türkiye’deki işletmelerin büyük çoğunluğunu oluşturan Küçük ve Orta Ölçekli boy İşletmelerin (KOBİ) oluşumunda ana unsur olduğunu belirten Peker, “Girişimci eğitiminde son yıllarda önemli bir mesafe aldık. Girişimcilik kursları için bize de yer bulunamıyor, bize yer açın denilen bir noktaya geldik. Bu durum girişimcilik anlayışımızı, hedeflerimizi ve heveslerimizi; yenilikçi, katma değerli ve küreselleşen dünyadaki trendlere uygun bir hale getirmemiz lazım. Girişimcilik konusunda bir seviye atladık. İnsanlar işyeri açma konusunda bir bilince sahip oldu” dedi.

“İŞLETMELERİMİZİ DÜNYAYA NASIL AÇABİLİRİZİN DERDİNE DÜŞELİM”

Girişimcilerin açtığı mevcut işyerlerinin standardını bir adım daha ileri bir seviyeye taşınması gerektiğini ifade eden Peker, girişimci adaylara tavsiyelerde bulunarak, “İşimizi daha iyi nasıl yapabiliriz? Dünya standardına nasıl çıkartabiliriz? Artık işletmelerimizi Mersin’e Çukurova’ya, Türkiye’ye, değil dünyaya nasıl açabilirizin derdine düşelim. Bununla ilgili bir derdiniz olsun. Çünkü dünya içindeki yarışın içinde olabilmek için hem ülke olarak hem de şehir olarak yer alabilmemiz için girişimcimizin ufkunu ve zihnini küresel anlamda daha büyük tutmak zorundayız. Bizim tüm derdimiz girişimcilik üzerinden bir kültür oluşturmaktı. Ama bugün görüyoruz ki böyle bir kültürümüz yavaş yavaş oluştu ve git gide de güçleniyor. Ama bugün katma değerli ve yenilikçi girişimciyi oluşturmak noktasında bir derdimiz var. Bu durum sadece bizim değil hepimizin derdi olmak zorundadır. Bu alanda başarılı olan ve daha çok kazanç elde eden daha büyük sıçrama yaratan işletmelerin hepsi yenilikçi ve katma değerli işletmeler olmuştur” diye konuştu.

“İŞLERİNİZE YENİLİK VE FARKLI YÖNTEMLER KATIN”

Girişimcilik desteklerinin ekonomi alanındaki en sempatik destek kampanyalarından biri olduğunu ifade eden MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, “Girişimciler bir iş yeri açtığında herkesin yaptığı işleri yapabilirsiniz. Ancak herkesin yaptığı işi benzer şekilde yaparsanız onlardan bir farkınız olmaz. İşlerinize yenilik ve farklı yöntemler katmak sizi başarıya ulaştıracaktır. Girişimcilik yolunda hepinize başarılar diliyorum. Biz MTSO olarak sizlerin başarılı olması için elimizden gelen her türlü çabayı ve desteği vereceğiz” şeklinde konuştu.

“BİRLİKTE İŞ YAPMA ALIŞKANLIĞIMIZI GELİŞTİRMEMİZ GEREKİYOR”

MTSO Eğitim ve Kalkınma Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı S. Çağatay Güneş ise “Kurslarda size öğretilen her şey sizin ticari hayatınızdaki başarınızın kâğıt üzerinde yapılacak bir teste bağlı. Eğer başarısızlığı sıfıra indirmek istiyorsanız, kurslarda öğrendiğiniz her şeyi önce kâğıt üzerinde test edin. Bunu yaptığınızda bir sıkıntı görünmüyorsa o zaman başarıya ulaşacaksınız. Diğer bir taraftan bizim ülkemizde ortaklık kültürü yeterince gelişmediğini görüyoruz. Eğer daha büyük, nitelikli işler yapmak istiyorsanız; güçlerinizi birleştirmeyi ve birlikte iş yapma alışkanlığımızı geliştirmemiz gerekiyor. Bu ortaklık konusuna biraz daha akıl yürütürseniz daha çok başarılı olacağınıza inanıyorum” dedi.

“GELECEĞİ ÖNGÖRMEK VE PLANLAMAK GEREKİR”

Törende son olarak konuşan Girişimcilik Eğitmeni Hatice İğde, kursiyerlerin sürekli başarmak için şanslı olmamız gerekir söylemlerine atıfta bulunarak Hint İmparatorluğu ile Pers imparatorluğu arasındaki bir satranç – tavla hikâyesini anlattı. Daha sonra bir girişimcinin başarılı olabilmesi için şansa ihtiyaçları olduğunu ancak öngörü ve planlamadan uzak bir yaklaşımın ise girişimciye doğru yol gösteremeyeceğini ifade eden İğde, “Hedef tabloları ve kağıtları ellerinin altında olmayanların şansları daha az olacaktır. Şansımızı yükseltmek, başarmak için biz bu çalışmaları yapıyoruz. Çünkü bu bizim ülkemize borcumuzdur. Bizim girişimcimizin katma değeri yüksek olmalı. Dünyaya katkı sağlamak için ülkemizin adından söz ettirebilmek için bu bizim borcumuzdur.  Bu yüzden şansınız açık olsun.

Yapılan konuşmalarının ardından eğitimleri başarı ile tamamlayan kursiyerlere sertifika dağıtımı ile devam eden tören, hatıra fotoğrafın çekilmesi ile sona erdi.



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA