“MERSİN SAHİLLERİ KİMSENİN ÇÖPLÜĞÜ DEĞİL”


 

Mersin’de sayıları günden güne artan balık çiftliklerine tepkiler devam ediyor. Gazetemizin iki gün önce manşete taşıdığı yeni tesislerin kurulumu ile ilgili bir tepki de Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz’dan geldi.

Mersinlilerin tepkilerine rağmen kurulan balık çiftliklerinin sayısının artarak, Silifke-Dana Adası mevkiine 10 balık çiftliğinin daha kurulma izninin verilmesine tepki gösteren Yeşilboğaz, yetkililerden, balık çiftlikleri konusunda daha radikal karar almalarını talep ederek, denizlerimizin ve kıyılarımızın işgaline son verilmesi gerektiğini söyledi. 

“Birinci derecede doğal SİT alanları uluslararası sözleşmelerle koruma altına alınmıştır” diyen Yeşilboğaz, “Buralarda balık çiftlikleri kurmak yasalara aykırıdır. Mersin sahilleri hiç kimsenin çöplüğü değil. Mersin turizmini baltalayan balık çiftlikleri için verilmiş olan tüm ÇED olumlu raporları iptal edilmelidir” dedi.

“ÇED OLUMLU RAPORLARININ İPTAL EDİLMESİNİ TALEP EDİYORUZ”
Mersin kıyılarına balık çiftliği kurulmasına 2008 yılından bugüne turizmcilerin, çevrecilerin ve bölge halkının karşı çıkarak mücadele ettiğini, buna rağmen Silifke Dana Adası mevkiine 10 tane daha balık çiftliğinin kurulacak olmasının Mersin’in geleceği açısından kabul edilemez bir karar olduğunu belirten Yeşilboğaz, “Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ilanına göre;Silifke-Dana Adası mevkiine balık çiftliği kurmak için; Kılıç Deniz Ürünleri, Apaz Su Ürünleri, Gündoğdu Su Ürünleri, M. M. Marin Denizcilik ve Süleyman Yıldızhan tarafından hazırlanan ÇED raporları, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından incelenmiş olup, ÇED süresinin son aşamasında sona gelindiği belirtilmiştir. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ilanında, ÇED raporunun son aşaması olan halkın katılım toplantısının 19 Temmuz’da yapılacağı duyurulmuş, ancak toplantının yeri ve saati belirtilmemiştir.
Muğla ve Antalya sahillerini kirletip turizmi tehdit eden kafes balıkçılığının Mersin’e kaydırılmasını kabul etmiyoruz. Mersin Akdeniz’in dünyaya açılan bir kapısıdır. Mersin,  geleceğini turizme dayamış bir kenttir. Mersin turizmini baltalayacak, buna zarar verecek her türlü girişime karşı çıkacağız.Mersin sahilleri hiç kimsenin çöplüğü değil. Denizimizi kirletecek, ekosistemimizi ve insan sağlığını bozacak olan balık çiftliklerinin kurulmasını istemiyoruz. 2008 yılından bu yana ilimiz sınırları içerisinde denizde ağ kafeslerde su ürünleri yetiştiriciliğine izin veren tüm ÇED olumlu raporlarının iptal edilmesini talep ediyoruz.Mersin Barosu olarak bu konudaki mücadelemizi sürdüreceğiz” diye konuştu.

“YASALARA AYKIRIDIR”
Yetkililerden, balık çiftlikleri konusunda daha radikal karar almalarını talep ederek, denizlerimizin ve kıyılarımızın işgaline son verilmesi gerektiğini söyleyen Baro Bşk. Bilgin Yeşilboğaz,  “Aydıncık ve Silifke sahilleri sonuna kadar  birinci derecede doğal SİT, arkeolojik SİT ve turizm bölgeleridir. Birinci derecede doğal SİT alanları uluslararası sözleşmelerle koruma altına alınmıştır. Buralarda balık çiftlikleri kurmak yasalara aykırıdır. Yönetimlerin Mersin’in geleceğini baltalayacak kararlar almasını üzüntüyle karşılıyorum” şeklinde konuştu. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA