Basma desinatörü Yaşar Sağlamçelik, hobi olarak başladığı resimlerle ilk sergisini MTSO Sanat Galerisi’nde açtı. Tablolarda kumaş detaylarının yoğun olarak hissedildiği sergi, 31 Aralık’a kadar sanatseverlerin beğenisine sunulacak.
Mersin Ticaret ve Sanayi Odası’ndan (MTSO) yapılan açıklamaya göre, Oda Sanat Galerisi, basma desinatörlüğünden emekli olan Ressam Yaşar Sağlamçelik’in sergisine ev sahipliği yapıyor. 27 eserin yer aldığı sergi, ressamın ilk sergisi olma özelliği taşıyor. Sanatseverlerin beğenisini toplayan sergi açılışına, MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, Başkan Danışmanı Orhan Çapan ve MTSO Genel Sekreteri Kadir Dölek ile davetliler katıldı.
Sergi açılışında konuşan Ressam Sağlamçelik, ilk sergisi olması nedeniyle kendisi için çok özel olduğunu vurgulayarak, sergiyi açmadaki en büyük destekçilerinin eşi ve çokları olduğunu söyledi. Asıl mesleğinin basma desinatörlüğü olduğunu bildiren Sağlamçelik, mesleğini severek yaptığını bunun yanında sanata da her zaman ilgi duyduğunu aktardı. Mesleğinin detaylarını resimlere yansıttığını kaydeden Sağlamçelik şunları söyledi;
“İçimden geldiği gibi çizdim hep. Hatta kendi özgünlüğümü kaybetmemek için, ünlü ve büyük sanatçıların eserlerini de çok fazla incelemedim. Ama bir çok sanatçının hayat hikayelerini ve kitaplarını okuyorum” dedi.
“SANATIN İÇİNDE OLMAYI SEVİYORUM”
Yakın zamanda ikinci bir sergi açma planı olmasa da önümüzdeki süreçte yeni bir sergide sanatseverlerle buluşmak istediğini aktaran Sağlamçelik, sergilerinde eleştiriye de açık olduğunu belirtti. “Eleştiri iyi olursa da memnun olurum, kötü olursa da” diyen Sağlamçelik,
“İyi olunca zaten mutlu olurum. Kötü olursa da kendimi geliştirmek için bir fırsat olarak görüyorum. Bu işi yapmak için sabra ihtiyacınız var. Benim bir tabloyu yapmak haftalarımı alabiliyor. Ama sanatın içinde olmayı seviyorum” diye konuştu.
Adana’da doğup büyüdüğünden de bahseden Sağlamçelik, çalışmaya Güney Sanayi Fabrikası’nda basma desinatörü olarak başladığını anlattı. 1969 yılında Bossa Fabrikası’na geçerek burada yurtiçi ve yurtdışına duvar halısı ve basma desen çalışmaları yaptığını bildiren Sağlamçelik, 1987 yılında Tarsus Çukurova Basma Fabrikası’ndan emekli olduğunu söyledi. Çalışma hayatı boyunca karakalem ve yağlı boya resimler yapmayı hiç bırakmadığını da ifade eden Sağlamçelik, bu çalışmalarını sürdürdüğünü söyledi.