Haber Merkezi
Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, her yıl 15-22 Nisan’da kutlanan Turizm Haftası dolayısıyla yazılı mesaj yayımlayarak çevre sorunlarına ve kentimizde yıllardır yapılması planlanan, ancak bir türlü hayata geçemeyen projelere dikkat çekti.
“CİDDİ BOYUTTAKİ ÇEVRE SORUNLARIMIZ HAFİFE ALINIYOR”
Toplumda turizm bilincini geliştirmek, iç turizmi canlandırmak, halkın turizm hareketlerine katılımını sağlamak, turizm ve kültürel değerleri tanıtmak ve turizmi geliştirmek amacıyla kutlanan Turizm Haftası’nın, kentimizde maalesef geleceğimizi riske atan çevre felaketlerinin gölgesinde kutlandığını belirten Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, “Türkiye’nin enerji politikaları sosyal, ekonomik ve çevresel açıdan sürdürülebilir değildir. Nükleere dayalı çözümler pek çok tehlikeyi barındırmaktadır. Kentimizde çevre sorunları çok ciddi boyutlarda, ancak çok hafife alınıyor. Oysaki kentimizde turizmin gelişmesine engel olan çevre sorunlarımız acil çözüm bekliyor. Mersin halkının Akkuyu Nükleer Santral, balık çiftlikleri, hes projeleri ve taş ocağı isyanına kulak tıkayanlar, gelecekte kentimizin, insanlarımızın ve doğamızın başına gelecek olan felaketlerden sorumludur” diye konuştu.
“YILAN HİKÂYESİNE DÖNEN PROJELER HAYAT BULMALI”
Mersin’in Antalya’dan sonra en büyük kitle turizm merkezi olarak, Kültür ve Turizm Bakanlığı kayıtlarına geçtiğini hatırlatan Baro Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, “Kentimizin bu potansiyeli fırsata çevrilmelidir. Kentimizin turizm kapasitesi artırılmalıdır ve Mersin’i dünyaya tanıtacak gerekli girişimlerde bulunulmalıdır. Kentimizde yıllardır planlanan projelerin bir türlü hayat bulmaması nedeniyle, turizm sektöründe içinden çıkılamayan bir kısırdöngü vardır. Yönetimler, kentimizde turizmi canlandırmak için vadettikleri ama bir türlü hayata geçiremedikleri projeleri, daha fazla askıya almamalıdır. Mersin turizmine yeni bir ufuk açılmalı ve turizmdeki kısırdöngü kırılmalıdır. Yılan hikâyesine dönen ve hayata geçirilemeyen Çukurova Bölgesel Hava Limanı Projesi ve Tarsus-Kazanlı Turizm Bölgesi Projesi, Mersin turizmini canlandıracak en önemli projelerdir. Bu projeler hayat bulmalı” ifadesini kullandı.
“KÖKLÜ TARİHİMİZİ GÜNÜMÜZE TAŞIYAN ZENGİNLİKLERİMİZ DÜNYAYA TANITILMALI”
Mersin’in tarihi değerler ve inanç turizmi açısından zengin bir kent olduğunu hatırlatan Baro Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, “Turistlerin yoğun ilgisini çeken arkeolojik miras, kültürel, tarihi ve doğal güzellikleri ile bütünleşen, her dine hitap eden kutsal mekânlar, Mersin’ de turizm potansiyelinin oluşmasında en önemli etkendir. Tarsus'ta bulunan, UNESCO Dünya Miras Geçici Listesi'nde yer alan ve her yıl çok sayıda Hristiyan tarafından ziyaret edilen St. Paul Kilisesi, Kuyusu ve tarihi çevresi, kentin önemli inanç turizmi merkezlerinden birisidir. Mersin’in köklü tarihini günümüze taşıyan tarihi değerlerimiz, doğal güzelliklerimiz ve inanç turizmi zenginliğimiz değerlendirilmeli ve dünyaya tanıtımı yapılmalıdır. Mersin ilinin önemli turizm potansiyeline sahip olmasına rağmen, turizm kenti olamaması, yönetimlerin yeterince rol üstlenmemesinden kaynaklanmaktadır” şeklinde konuştu.
Bu vesile ile Turizm Haftası’nı kutluyor, Mersin’in turizmde önde ve öncü bir kent olmasını temenni ediyorum” şeklinde konuştu.