HEDİYE EROĞLU
Bağlı olduğu MLP Care’in sağlıktaki 25 yıllık bilgi birikimi ve tecrübesini bir yıldır, Mersin’de halkın hizmetine sunan VM Medical Park Hastanesi yönetimi kent basınını ağırladı.
Hastane Genel Müdürü Dr. İlker Yılmaz, Başhekim Uzm. Dr. Neslihan Erçetin ve beraberindeki yönetim ekibi ile gazetecilerin karşısına çıkarak, hastaneni faaliyete geçtiği bir yıllık sürede ki faaliyetleri ve hedefleri hakkında bilgi vererek, soruları yanıtladı.
BİR YIL GERİDE KALDI
Toplantıda konuşan Yılmaz, Antalya ve Tarsus’tan sonra Akdeniz’deki 3’üncü hastane olan Mersin’in 36 bin metrekare alan üzerinde, 250 yatak, 6 ameliyathane ve 400 kişilik kadro ile hizmet verdiklerini söyledi.
“Grubumuz MLP Care’in sağlık alanındaki çeyrek asırlık tecrübesini Mersin’in kalbine taşıyalı yaklaşık bir yıl oldu. Faaliyete başlamamızdan kısa süre geçmesine rağmen; değer katan sağlık anlayışımız yalnızca Mersin’de değil, tüm bölgede yansıma buldu. Alanında uzmanlaşmış hekimler, modern teknolojik donanım, güncel tedavilerin sunulabilir olması günümüzde iyi bir hastanenin olmazsa olmazları. VM Medical Park konsepti altındaki bu bakış açısına; misafir odaklı süreç yönetimi, otelcilik hizmetlerinde mükemmeliyetçilik gibi artı değerler yükledik.
Ayrıca bu hastanecilik anlayışımızı SGK anlaşmamızla herkesin ulaşabileceği bir noktada sunmaya başladık. Bu çizgiye ulaşmamızda en büyük gücümüz 31 hastanesi ile Türkiye’nin en büyük hastaneler gurubu olan bir kurumun tecrübesi ve bilgi birikimini kullanabilmemizdir. Sağlık hizmetlerinde oluşturduğumuz katma değere ek olarak sağladığımız istihdam ile de şehrimizin önemli bir değeri haline geldiğimize inanıyorum” diye konuştu.
“HER AY 10 BİN MİSAFİR AĞIRLIYORUZ”
Misafirlerin tercih ve hassasiyetlerine odaklı süreç yönetimi ile memnuniyete odaklı yaklaşımın şehirde karşılık bularak, gerek hasta sayısın gerek sunulan tedavilerin çeşitliliği açısından sürdürülebilir büyüme sağladığının da altını çizen Dr. İlker Yılmaz, “Her ay yaklaşık 10 bin misafirimizi ağırlıyor ve misafirlerimizin teşhis ve tedavi süreçlerini birlikte planlıyoruz. Hastanemiz artık Mersin’in sayılı değerlerinden biri haline geldi. Sağlık gibi çok önemli bir alanda üzerimize düşen sorumluluğu en iyi şekilde yerine getirmek için çaba harcıyoruz” dedi.
YENİ BRANŞLARLA GÖZLER SAĞLIK TURİZMİNDE
Akdeniz Bölgesi’nin referans hastanelerinden biri olma yönünde çalışmalarını sürdürdüklerini de dile getiren Genel Müdür Yılmaz, bu hedefe ulaşmak için kısa ve orta vadelerde çeşitli projelerinin olduğunu ifade etti. Yılmaz, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Özellikle branşlar ile farklılaştırabildiğimiz, ileri tetkik ve tedavi koşulları ile hizmet ağımızı genişletebileceğimiz projelerimiz olacak. Gelecekte erişkin ve pediatrik kemik iliği nakli, tüp bebek, nükleer tıp, radyasyon onkolojisi gibi yeni branşlarla Akdeniz Bölgesi’nde hem yurtiçi hem de yurtdışı hastalara hizmet veren öncü ve örnek hastane olma hedeflerimiz var”.
“SAĞLIK TURİZMİ İÇİN HAVAALANI ÖNEMLİ”
Bu kapsamda Uluslararası Çukurova Bölgesel Havalimanı faaliyete başlamasıyla birlikte sağlık turizminin önemli aktörlerinden biri olacaklarının da altını çizen Dr. İlker Yılmaz, bu sayede şehrin turizm ekonomisine de katkı sunacaklarını sözlerine ekledi.
Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Yılmaz, Mersin’de taleplerinin karşılanması, Çukurova Havalimanı inşaatının sürüncemede kalması ve sağlık turizminde Arap ülkelerinden turistlere ağrılık verilip verilmediğine ilişkin soruya isi şu cevabı verdi: ““Herkes için sağlık, hem yurt içinde hem yurt dışında hasta kabulüyle eşdeğerdir. Biz bu çerçevede sağlık turizmine de çok önem veriyoruz. Sağlık turizminde, ulaşım imkanlarının çok güçlü olması, ulaşılabilirlik ve erişilebilirlik çok önemli. Bunun karşılanması için de uluslararası bir havalimanının yakın olması çok önemli. Bu açıdan baktığımızda, halen inşaatı devam eden Uluslararası Çukurova Havalimanının yakın gelecekte açılma ihtimalinin, sağlık turizminden faydalanacak tüm kurumlar için yarar sağlayacağına inanıyoruz. Bizim de sağlık turizmi ve uluslararası hasta yönetimi açısından önemli bir grup tecrübemiz var. O tecrübeyi burada konumlandırabilmek için de fırsatlarımız var. Bu fırsatları şekillendirebileceğimiz alanlarımız, branşlarımız var. Sağlık turizminde yurt dışından gelen taleplerin karşılanmasında özellikle tüp bebek ve nükleer tıp gibi branşlarda talepler çok fazla. O taleplerin karşılanması için de projelerimiz var. Havalimanı ne kadar hızlı faaliyete geçerse hem biz hem bütün bölge bundan çok büyük fayda sağlayacak.”