TOROSLAR’IN EL EMEĞİ, BELÇİKA’YA UZANDI


 

Toroslar Belediyesi, TORTEK Merkezi’nde faaliyet gösteren Takı Tasarımı Kursu’nda eğitim alan Fatma Kocaoğlan, ürettiği ürünleri Belçika’ya götürerek satıyor.

Toroslar Belediyesi, TORTEK Merkezi’nde faaliyet gösteren Takı Tasarımı Kursu’nda eğitim alan Fatma Kocaoğlan, ürettiği ürünleri Belçika’ya götürerek satıyor. Aynı zamanda kursiyerlerden 52 yaşındaki Filiz Apaydın ise felçli olarak katıldığı belediye kursu sayesinde kolunu yeniden kullanmaya başladı.

Haber Merkezi

Toroslar Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Teknik ve Mesleki Eğitim Kursları (TORTEK) Merkezi’nde faaliyet gösteren kurslara katılan kadınlar hem ek gelir sağlıyor, hem de hoşça vakit geçiriyor. Ayrıca kadınlar, bu sayede mesleki becerilerini geliştirerek, pasif tüketici olmaktan çıkıp aktif, üreten ve işgücü piyasasının talep ettiği nitelikli işgücünü karşılayacak elemanlar olarak yetişme fırsatı da buluyor.

Belçika’da yaşayan ve evlendikten sonra Toroslar’a yerleşen Fatma Kocaoğlan da bu fırsattan faydalanarak takı tasarımını öğrendi.  Kocaoğlan, “Belediyemizin Takı Tasarım Kursu olduğunu öğrenince hemen katıldım. Burası sosyalleşmemi, çevre edinmemi sağladı. Tasarladığım ürünleri Belçika’ya götürerek orada da sattım. Çok beğendiler. Kendime ek gelir sağladım. Burada olmaktan dolayı çok mutluyum. Başkanımız Atsız Afşın Yılmaz’a bizlere böyle bir imkân sağladığı için çok teşekkür ederim.” dedi.

“KURSLAR SAYESİNDE KOLUMU TEKRAR KAZANDIM”

Takı Tasarımı Kursu’na gelen kursiyerlerden 52 yaşındaki Filiz Apaydın ise belediye kurslarının sağladığı imkânların yanında sağlığına kavuşmasıyla da belediyeye haklı bir gurur yaşattı.

Başkan Yılmaz’ın “Önceliğimiz sağlık” vurgusundan hareketle Apaydın’ın kursta el kol kaslarını geliştirerek felçli olan kolunun iyileşmesi bu kurslar ile ne kadar doğru bir hizmet yapıldığını ortaya koydu. Filiz Apaydın, “52 yaşındayım. Felç geçirmiştim. Kurslar sayesinde kolumu tekrar kazandım. Başkanımıza, bizlere meslek edindirdiği ve aileme ekonomik olarak da katkıda bulunmamı sağladığı için çok teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

“EMEĞİMİZİ KAZANCA DÖNÜŞTÜRDÜK”

Kursiyerlerden Zeynep Bilici ise, “Bu kursa kızımı anasınıfına yazdırdığım yıl arta kalan zamanlarımı değerlendirmek için kayıt oldum. Buranın müptelasıyım. Siparişler alarak satışlar yapıyorum. Çok güzel paralar kazandım. Evime katkı sağlıyorum. Her gün buraya gelmek için can atıyorum. Sergiler ve fuarlarda stant açarak kazanç elde ettik. Emeğimizi kazanca dönüştürdük. Artık bu iş mesleğimiz oldu. Evde oturup boş durmaktansa, ev işlerimden arta kalan zamanlarda gelip burada takı tasarlıyorum. Bu kurs sayesinde ekonomik özgürlüğümü kazanmış oldum. Kendi kazandığın parayı harcamak çok güzel bir duygu” ifadelerini kullandı.

“TASARLADIĞIM TAKILARI SATARAK EHLİYET ALDIM”

Toroslar’da yaşayan Rabia Erkoç ise, küçük kızıyla birlikte Çağdaşkent Mahallesi’nde faaliyet gösteren Takı Tasarım Kursu’na gelerek hem meslek öğreniyor hem de ev ekonomisine katkı sağlıyor.  Erkoç, “Takı Tasarım Kursu’nda öğrendiğim bilgilerle bileklik, kolye gibi ürünler tasarlayarak satıyorum. Biriktirdiğim paralarla ehliyet kursuna giderek ehliyet aldım” diye konuştu.

80 YAŞINDAKİ SEVİM YALÇIN: “ÖĞRENMENİN YAŞI YOK!”

Toroslar Belediyesi’nin açmış olduğu kurslara gelen kadınlar keyifli zaman geçirmenin ve ek gelir sağlamanın yanında sosyalleşme imkânı da buluyor. Öğrenmenin yaşı olmadığını bir kez daha gösteren kurslar yaşlı insanlara zaman geçirecekleri bir alan da sunuyor.  80 yaşındaki Sevim Yalçın da; özellikle sosyalleşmek, evden dışarı çıkarak güzel zaman geçirmek için Toroslar Belediyesi’nin Takı Tasarım Kursu’na geliyor. Yalçın, “Öğrenmenin yaşı yok. Burada olmaktan dolayı çok mutluyum. Hem farklı modeller öğrenerek takı yapabiliyorum hem de evden dışarı çıkmış oluyorum” şeklinde konuştu.

“YÖRESEL KİLİMLER YENİDEN GÜN YÜZÜNE ÇIKIYOR”

Günümüzde yapımı azalmakta olan yöresel kilim dokuması ürünler de belediyenin açmış olduğu Yöresel Kilim Dokuma Kursu’nda yeniden hayat buluyor. Kursa katılan kadınların bütün hünerlerini sergileyerek, ilmek ilmek dokudukları halılar kendine alıcı da buluyor. Kursiyerler, dokudukları kilimleri satarak geçimlerine katkı sağlıyor. 48 yaşındaki Serap Temurtaş, “Önce kilim öğrenerek başladım. Daha sonra culfalığa geçtim. Sipariş gelince kilim ve culfa dokuyarak satış yapıyorum. Ve kazanç elde ediyorum” dedi. Kursiyerlerden Elife Acar ise “Kurs sayesinde çocuklarımın ihtiyaçlarını karşılıyorum. Burada meslek edindik. Başkanımıza bizlere sağladığı bu imkân için çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“AMACIMIZ TOROSLARIMIZIN HER YÖNÜYLE KALKINMASI”

“Kadınların meslek öğrenmeleri ve istihdamda yer edinmelerini çok önemsiyoruz” diyen Başkan Yılmaz, “Türk halıları, kültürümüzün en başarılı geleneksel sanatlarından biri. Bizler de kurslarımız ile el sanatlarının günümüze taşınması ve gelecek nesillere aktarılmasında bir köprü görevi üstleniyoruz. İlçemizin farklı mahallelerinde hizmete sunduğumuz kurslarımıza katılan kadınlar, hünerli ellerinden güzel ürünler ortaya çıkarıyor. Aynı zamanda yaptıkları ürünleri satarak ev bütçelerine de katkı sunuyorlar. Böylece kadınların üretim ekonomisine de dâhil olmalarını sağlamış oluyoruz. Kurslarımıza katılan kadınların sosyalleşmeleri, meslek öğrenmeleri ve istihdamda yer edinmelerini çok önemsiyoruz. Ve bunu başardığımızı görmek bizleri çok mutlu ediyor. Yaptıkları çalışmalarla güzel eserler ortaya çıkaran kursiyerlerimizi ve usta öğreticilerimizi tebrik ediyorum. Amacımız Toroslarımızın her yönüyle kalkınması” ifadelerine yer verdi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA