TALEPLERİNİ SARKITTILAR | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

TALEPLERİNİ SARKITTILAR


 

Mersinliler Beyaz Çağrı’ya katılarak emekçiler için ücretli izin taleplerini balkonlardan sarkıttılar.

AYŞENUR ÖNAL

Evde kalamayan emekçiler için ‘Beyaz Çağrı’ kampanyası başlatıldı. İşsizlik ya da salgın riskiyle karşı karşıya kalan emekçileri sosyal mesafeyi koruyarak desteklemek amacıyla başlatılan Beyaz Çağrı, taleplerini sokakta haykıramayanlar insanların balkon ya da pencereye beyaz bez asarak, taleplerini sosyal medyaya yazmasını amaçlıyor.

Mersin’den birçok kişinin katıldığı çağrıda, emekçilerin ücretli izin hakkına kulak verilmesini isteyen Mersinliler hem balkon ve pencerelerinde hem de sosyal medyalarında taleplerini dile getirdiler.

Emekçilerin büyük risk altında olduğunu söyleyen Mersin Tabip Odası Başkanı Mehmet Antmen, taleplerini şu şekilde sıraladı;

“En az 14 gün olmak üzere çalışanlara ücretli izin hakkı verilmelidir. İşsizlik Sigortası Fonu’ndaki paralar sadece emekçiler için kullanılmalıdır. İşten çıkarmalar, ücretsiz izin uygulaması, ücretlerin geç ve eksik ödenmesi uygulamaları yasaklanmalıdır. Salgın boyunca elektrik, doğalgaz, su ve internet ücretsiz sağlanmalıdır. İhtiyaç sahiplerine temel gıda ve temizlik ürünleri parasız sağlanmalıdır. Devlet hastaneleri ve özel hastaneler ücretsiz sağlık hizmeti vermelidirler.”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA