AVM’LERDE HİJYEN GÜNLERİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

AVM’LERDE HİJYEN GÜNLERİ


 

Uzun süredir Covid-19 önlemleri kapsamında kapalı olan AVM’ler bugün açıldı. Sağlığın korunması için birçok önlem alınan AVM ve iş yerlerinde kısıtlamalar getirildi.

Haber Merkezi

Sağlık Bakanlığı, AVM’ler ve AVM’deki işyerlerinde alınacak önlemlere yönelik rehber hazırladı. Buna göre vale hizmeti olmayacak, AVM’de 3 saatten fazla kalınamayacak. Havalandırma gece bina kullanımda değilken de sürecek. Yemek katında masa, sandalye olmayacak. Çocuk oyun alanları kullanılmayacak. Bebek arabası kiralanamayacak. İşte AVM’lere yönelik alınacak önlemler:

ULTRAVİYOLE UYGULANMAMALI

AVM’ye gidene 3 saat sınırı konulacak bunun yanı sıra şu tedbirler de alınacak;

“Deneme kabinler az kullanılacak. Süre 10 dakikayı geçmeyecek. Denenen ürünlere ultraviyole ışınları uygulanmamalı. Uzmanların bu işlemin sağlığa zararlı olabileceğini ifade ediyor. Kozmetik ürünler ve parfümlerin deneme amacıyla kullanımı engellenecek.

TEMAS ENGELLENECEK

AVM’de ve AVM’deki işyerlerinde görünür yerlere COVID-19 önlemler ile ilgili afişler (el yıkama, maske kullanımı ve işyeri içinde uyulması gereken kurallar) asılacak. AVM ve iş yerlerinin girişinde, ayrıca AVM içerisinde uygun yerlerde el antiseptiği bulundurulacak. COVID-19 için AVM’lerin hiçbir yerinde dezenfektan püskürtme işlemi (dezenfektan tünel vb uygulamalar) yapılmayacak. Giriş ve çıkışlar kişilerin birbirleriyle temasını engelleyecek şekilde düzenlenecek. AVM’de olabildiğince fazla sayıda giriş kapısı açılacak.

YEMEK KATINDA MASA YOK

AVM’deki kişi sayısı her 10 metrekareye bir kişi olacak şekilde sınırlandırılacak. AVM’den çıkış yapan kişi sayısı kadar kişinin giriş yapmasına izin verilecek. AVM’ye girişte tıbbi/bez maske takılacak ve maskesi olmayanlar içeri alınmayacak. Girişte ateş ölçümü yapılacak. Ateş 38 dereceden yüksek olanlar içeri alınmayacak. Müşteriler anonslarla uyarılacak. Bu anonslarda AVM ziyaretinin 3 saatten uzun olmaması ve grup halinde dolaşılmaması önerilerine de yer verilecek. Yemek katındaki her türlü masa ve sandalyenin kullanılması engellenecek.

SİNEMALAR YASAK

Çocuk ya da diğer yaş gruplarına yönelik oyun alanları, sinemalar, mescitler kullanılmayacak. Bebek arabası kiralanamayacak. Asansörlerin kullanımı sınırlandırılacak. Kapasitesinin üçte biri sayıda kişinin binmesine izin verilecek.Yürüyen merdivenlerin bantları ve diğer ortak alanların kapı kolları, tırabzanlar, asansör düğmeler gibi sık dokunulan yüzeyler günde en az üç kez temizlenecek. Havalandırma sistem filtrelerinin kontroller ve değişimleri düzenli yapılacak. Filtre değişim sırasında personel N95/FFP2 maske takacak. Havalandırma gece bina kullanımda değilken dahi sürdürülecek.”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA