HEDİYE EROĞLU
Mezitli Belediyesi’nin 7 Şubat 2020 günü yaptığı Şubat ayı meclis toplantısının ikinci oturumunda, mülkiyeti belediyeye ait belediye hizmet alanına yapılmak istenen Mezitli Belediyesi Sosyal Tesisi Projesi için start verildi.
Fatih Mahallesi 73 ada, 1 nolu parselde yapılmak istenen projenin bulunduğu alan Fatih Parkı’nı kapsıyor. Park yerine alanı sosyal ve kültür merkez olarak kullanmak isteyen Mezitli Belediyesi proje kapsamında bölgeye 6 adet yapı kondurarak, 10 yıl süreyle kiraya verecek. Toplamda 6 blok bulunan projede, blokların her biri kendine at 180 metrekare kapalı alan ve 120 metrekare açık alana sahip. Proje içerisinde doğal peyzaj alanları ve amfi tasarımları bulunuyor.
Parktaki hiçbir ağaca dokunulmadan, doğayı koruyarak, çevreye uygun bir proje olarak çalışmayı hayata geçirmek isteyen belediyenin tesisin yapımı için başlattığı çalışma kapsamında ağaç kesimi yapıldığı görüldü.
Dün başlayan yapım çalışmalarında ağaçların kesilmesine bölge sakinlerinden tepki geldi.
“BU İŞTE İYİ PARA VAR NE DE OLSA”
Yaklaşık 3 yıl önce de Kültür Merkez yapımının gündeme geldiği bölgede, o dönem projeye karşı çıkarak parkı kurtaran mahalleli son gelişmeler ile ayağa kalktı!
Daha önce de tesisin yapımına karşı çıkan mahalleli bu defa sosyal medyadan tepkisini yükseltti. Bölge sakinlerinden aktivist Dr. Ful Uğurhan, “Mersin’de kentin içinde eski bir park yok ediliyor. Tıpkı limon-portakal bahçelerinin yok edilip yerine devasa beton blokların dikilmesinde olduğu gibi, bölgedeki insanların anıları ile yeşermiş bu park yerine yeni bir beton alana sahip olacağız. Bize geçmiş olsun, yapanlara hayırlı olsun. Bu işte iyi para var ne de olsa. Mezitli Fatih Park’ı yokluğunu çok hissedeceğiz” paylaşımı yaptı.
Uğurhan’a destek yağarken bölge sakinleri Mezitli Belediyesi’ne yönelik ağır eleştirilerde bulundu.
“CAM VE AHŞAP YAPILARDAN OLUŞACAK”
Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan projeyle ilgili daha önce yaptığı açıklamada projeyi “Cam ve ahşap yapılardan oluşacak” diyerek savunmuştu. Tarhan, Projenin yerden 50 santim yükseklikte olacağının ve zeminde hiçbir çalışma yapılmayacağını ve 8 ayda bitirilmesinin düşünüldüğünü belirten Tarhan, “Uluslararası franchsng türü firmalar yer almalı bu projede, araştırmalıyız. Marina’daki işletmeleri çağıracağız, fikir alacağız. Bu toplantıya meclis üyelerimizi de çağıracağız. Orası prestij noktası olsun, yoldan geçenlerin girdiği işletmeler olmasın istiyoruz. Bunu da ancak ihale şartnamesi ile yapabiliriz.
Armatörleri dahi çıkaracağız ihale şartnamesinden, çünkü her firma kendi tasarımını yapmak
isteyecektir. Starbucks ve Nusret gibi işletmeler çekmeliyiz!” ifadelerini kullanmıştı.