ÇİFTÇİLER İÇİN HAREKETE GEÇİLDİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ÇİFTÇİLER İÇİN HAREKETE GEÇİLDİ


 

Normalleşme sürecine girilmesinin ardından ertelenen meclis toplantılarını gerçekleştiren Mersin Akdeniz Ziraat Odası Meclisi, özellikle doğal afetlerden mağdur olan çiftçilerin sorunlarının giderilmesi için çalışma başlattı.

Haber Merkezi

Mersin Akdeniz Ziraat Odası Meclisi pandemi sürecinde gerçekleştiremediği toplantılarını 4 aylık sürenin ardından ilk kez Haziran ayı meclis toplantısı için bir araya geldi. Mersin Akdeniz Ziraat Odası Meclis Başkanı Şenol Işık başkanlığında toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıda çiftçilerin yaşadığı sorunlar öncelikli olmakla beraber birçok konu değerlendirildi. Gündem değerlendirilmelerine başlamadan önce Meclis Başkanı Şenol Işık yeni görev dağılımda Yönetim Kurulu Başkanlığına seçilen Turgut Demir’e, Yönetim Kurulu Başkan Vekilliğine seçilen Musa Yılmaz’a ve boşalan meclis üyeliği yerine yedek Üye olarak iştirak eden Alper Ersoy’a yeni görevlerinde başarılar diledi.

Toplantı, geçtiğimiz aylarda gerçekleştirilen çalışmaların değerlendirilmesi ve çalışmalar hakkında bilgi sunumu ile başladı.

Işık konuşmasında, COVİD-19 salgını nedeni ile dünya ve beraberinde Türkiye ekonomisinin ,tarihte benzeri görülmemiş bir krizin eşiğine gelirken, sürecin her alanda olduğu gibi tarım sektörü açısından da önemli sonuçlar doğurduğunu belirtti. Son yıllarda ülkeler için sanayi ve dijital sektörler öncelikli alanlar olarak öne çıkarken bu sürecin COVID-19 ile birlikte, tarım ve hayvancılığın ekonomiler için ne derece kritik olduğunu bir kez daha ortaya koyduğunu vurgulayan Işık, aynı zamanda tarımın stratejik öneminin hatırlanmasına neden olduğunu vurguladı. Yaşanan bu süreçten ders alınması gerektiğini ve zor günler geçiren üreticilerin artık seslerine kulak verilmesi gerektiğini söyleyen Işık, “Ülkemizde uzun yıllardır ihmal edilen tarım sektörü artık sesinin duyulmasını istiyor. Unutulmamalıdır ki Türkiye’nin en büyük gücü her türlü olumsuzluğa karşın, hala tarımsal üretim potansiyelidir. Gelin bu gücümüzü ekonomiye daha fazla yansıtalım. Hem üretici kazansın hem Türkiye kazansın. Bunun içinde üreticilere destek olunması, sorunlarımızın çözülmesi şart. Bizler bu konuda üreticilerimizin sesi olmayı, onların yanlarında olmayı sürdüreceğiz. Üretirken tarlada, satarken pazarda, işlenirken fabrikada üretici yanında bizi bulacak. Bu konuda üzerimizdeki yükün ve sorumluluklarımızın farkındayız. Onlar için gece gündüz demeden tüm gücümüzle çalışacağız ve gelecek güzel günlere birlikte ulaşacağız” dedi.

Ardından; Meclis üyelerimiz tarafından sorulan sorular Yönetim Kurulu Başkanı Turgut Demir tarafından yanıtlandı. Son olarak özellikle pandemi sürecinde tarımda yaşanan sorunlar ve çiftçilerimizin yaşamış olduğu sıkıntılarla ilgili istişare yapıldı. Özellikle yaşanan doğal afetlerden zarar gören ürünler ve ihracat ile ilgili sıkıntı yaşanan ürünler konusunda çiftçilerimizin mağdur olduğu ve mağduriyetin giderilmesi için çözüm yöntemleri gerekli mercilere iletilmek üzere yapılması gereken çalışmalarla ilgili bilgi sunulması ardından toplantı sona erdi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA