“KARADUVAR HALKI ZATEN ZEHİR İÇİNDE” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“KARADUVAR HALKI ZATEN ZEHİR İÇİNDE”


 

Karaduvar’a yapılması planlanan ve alelacele onay verilen Polipropilen tesisinin imar planlarına aykırı olduğunu vurgulayan HDP Mersin Milletvekili Fatma Kurtulan, Karaduvar halkının hali hazırda tesisler ile zaten zehir içinde yaşadıklarını vurguladı.

Haber Merkezi

HDP Mersin Milletvekili Fatma Kurtulan, Karaduvar’a yapılmak istenen Polipropilen Tesisi’ni TBMM’ye taşıdı. ‘TOROS Tarım Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi Mersin Özel Endüstri Bölgesi’nin imar planlarına aykırı olduğunu vurgulayan Kurtulan, çevreye maruz bırakacağı etkilerin araştırılmasını istedi.

Bölgedeki halkın hali hazırda bulunan tesisler ile zaten zehir içinde yaşadıklarını belirten Kurtulan, “Kurulmak istenen polipropilen (plastik) fabrikası projesi hayata geçirilmesinin önünü açan düzenleme ‘TOROS Tarım Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi Mersin Özel Endüstri Bölgesi’ ilan edilmesi kararıyla 28 Mart'ta Resmi Gazete'de yayımlanmıştır. Bahsi geçen bölgede hali hazırda Kromsan, Sodasan, petrol dolum tesisleri ve Akgübre gibi sanayi tesisleri bulunmakta, bölgedeki halk adeta zehirli atıklar arasında yaşamaktadır. Kurulmak istenen polipropilen fabrikasında patlayıcı özelliği olan propan gazının kullanılacağı, yaratacağı tehlikenin yanı sıra yoğun hava kirliğine sebep olacağı, Karaduvar’da halkın geçim kaynağı olan tarım ve balıkçılığa büyük zarar vereceği uzmanlar tarafından ifade edilmektedir” dedi.

İMAR PLANLARINA AYIKIRI!

Hal böyle iken alınan karar ile fabrikanın Mersinliler ve çevre için olumsuz sonuçlar doğuracağını vurgulayan Kurtulan, “Ayrıca Karaduvar’da kurulmak istenen fabrikanın imara aykırı olduğu, bölgenin bir bölümünün yol, bir bölümünün sanayi kısmı, bir bölümünün da serbest bölge olarak planlandığı ortaya çıkmıştır. Bahsi geçen alanın serbest bölgenin genişleme alanı olduğu 1/100 bin'lik planlarda ise Mersin Konteyner Ana Limanı olarak işaretlendiğini tesisin yapılması durumunda liman ve serbest bölgeye de zarar vereceği ifade edilmektedir. Karaduvar halkı da yapılmak istenen polipropilen tesisine tepki göstermekte, Karaduvar’da hali hazırda bulunan fabrikaların bölgeye verdiği zarara polipropilen tesisiyle yeni zararlar verileceğini ifade ederek imza kampanyaları düzenlemektedir” sözlerine yer verdi.

“ÇEVREYİ MARUZ BIRAKACAĞI ETKİLERİN ARAŞTIRILMALI”

Karaduvar Mahallesi'nde kurulmak istenen polipropilen fabrikası projesinin hayata geçirilmesinin önünü açan düzenlemenin incelenmesi gerektiğini belirten Kurtulan, “‘TOROS Tarım Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi Mersin Özel Endüstri Bölgesi’ kararının çevreyi maruz bırakacağı etkilerin araştırılması, Karaduvar’da bulunan fabrikaların çevreye ve Karaduvar’da yaşayan halka olan etkilerinin incelenmesi amacıyla Anayasanın 98’inci, İçtüzüğün 104 ve 105’inci maddeleri gereğince Meclis Araştırması açılması için gereğini arz ederiz” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA