TİCARET HANE DEĞİL, ‘OKUL’ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

TİCARET HANE DEĞİL, ‘OKUL’


 

Dezenfektan üretim atölyesinde yaşanılan patlamanın uzmanlar tarafından değil, ticaret hane gibi görülen meslek liselerinde öğretmenler tarafından iş güvenliği sağlanmadan yapıldığını vurgulayan Eğitim-Sen Mersin Yürütme Kurulu, konu hakkında acilen önlemler alınmasını talep etti.

Haber Merkezi

Pandemiden dolayı bir süre önce Atatürk Endüstri Meslek Lisesi’nde kurulan dezenfektan üretim atölyesinde nedeni henüz bilinmeyen patlamaya ilişkin Eğitim-Sen Mersin Şube Yürütme Kurulu, bir açıklama yaptı.

Patlama sırasında atölyede çalışan Hasan Satırlı ve Ramazan Şahin’in yaralandığını söyleyen Yürütme Kurulu, “Bölgeye gelen ambulanslar çeşitli yerlerinden yaralanan 2 öğretmene olay yerinde ilk müdahaleyi yaptı. itfaiye ekipleri de yangına müdahale ederken, sendika üyemiz Ramazan Şahin yüzde altmış yanık teşhisi ile Şehir Hastanesi yoğun bakımında tedaviye alındı” diye duyuruldu.

Eğitim-Sen olarak pandemi sürecinde meslek liselerinde yapılan üretimlerin öğrencilerin ve eğitimcilerin sağlığı açısından risk oluşturduğunu vurgulayan Yürütme Kurulu, “Gereksinim duyulan malzemelerin sağlık ve güvenlik önlemlerinin alındığı ortamlarda konunun uzmanı çalışanlar tarafından üretilmesi gerektiğini kamuoyuyla paylaştık. Bu kurumların işletme değil, okul olduğunu hatırlatmış ve ihtiyaç duyulan malzemelerin, gerekli sağlık önlemlerinin alındığı merkezlerde, uzman çalışanlar tarafından üretilmesi gerektiğini belirtmiştik. Bu süreçte iş güvenliğinin sağlandığı profesyonel işletmelerde üretim yapılmalı ve pandemi sürecinde meslek liseleri kapalı olmalıydı. Yetkilileri bir an önce bu konuda göreve davet ediyoruz. Yaşanan olayda yaralanan öğretmenlerimizi acil şifalar diliyoruz” sözlerine yer verildi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA