ÜSTÜNLÜK GELDİ BİRLİKTELİK BİTTİ! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ÜSTÜNLÜK GELDİ BİRLİKTELİK BİTTİ!


 

Akdeniz Belediye Meclisi’nde 31 Mart’tan buyana yaşana birliktelik sonucu kararların ortaklaşa alınması dönemi, Cumhur İttifakı’nın sandalye üstünlüğü elde etmesi ile sona erdi!

HEDİYE EROĞLU

Akdeniz Belediyesi Temmuz ayı Meclis toplantısını, Mustafa Gültak Başkanlığında gerçekleştirdi. Koronavirüs salgınına karşı alınan önlemler kapsamında Meclis toplantısı, sosyal mesafeye ve maske kuralına uyularak yapıldı. Meclis üyelerine dezenfektan dağıtıldı, sık sık kolonya ikram edildi.

Belediye konferans salonunda; yoklama ile başlayan Meclis toplantısı; Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile sürdü. Önceki birleşime ait tutanak özetinin oylanmasından sonra Meclise sunulan önergeler okundu, sonrasında ‘Encümen üyelerinin seçimine geçildi.

Komisyon üyelikleri ile devam eden mecliste gerilimli anlar yaşandı.

MECLİS’TEN; 2019 MALİ YILI FAALİYET RAPORUNA GÜVENOYU

Özellikle komisyonlardaki temsiliyet oranına ilişkin sık sık tansiyonun yükseldiği mecliste 2019 mali yılı faaliyet raporu görüşmeleri de tartışmalı geçti.  Hemen hemen tüm maddelerin görüşmelerinde genelde birlikte hareket ederek ortak karar alan mecliste bu defa tablo tam tersi oldu. Tüm maddelerde karşı karşıya gelen Cumhur İttifakı ile Millet İttifakı arasında ‘üstünlük’ tartışması yaşandı. 

Faaliyet raporu görüşmelerinde Meclise Başkanlık eden Başkanvekili Ali Tanrıverdi, mecliste ortak alınan tekrar kararın faaliyet raporunun kabulü olduğuna dikkat çekti.

BAŞKAN GÜLTAK’A ‘GASP’ TEPKİSİ!

Dengelerin değişmesi sonrası Akdeniz Belediye Meclisi’nde esmeye başlayan sert rüzgarlara sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile tepki gösteren HDP’li Ali Tanrıverdi, AKP’li belediye yönetimini topa tuttu. Tanrıverdi, “Belediye Başkanı M. Gültak iktidarın gücünü arkasına alarak, kendi iktidarları döneminde çıkarılan yasaları yok sayıp meclis komisyon üyeliklerimizi gasp etmiştir. Buda kayyımın başka bir uygulaması” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA