YENİŞEHİR’İN BORÇ YÜKÜ ARTIYOR! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

YENİŞEHİR’İN BORÇ YÜKÜ ARTIYOR!


 

Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, Nisan ayında aldığı 14 milyon 300 bin TL’lik borçlanma yetkisini kullanabilmek için belediye gelirlerini teminat göstermek üzere meclisten temlik onayı aldı.

HEDİYE EROĞLU

Gelir düzeyinin yüksek olduğu bilinen Mersin’in merkez Yenişehir ilçesinde 31 Mart’ın üzerinden geçen 15 ay sonra CHP’li Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, geçtiğimiz günlerde bir yılda yaptığı sosyal, kültürel ve sportif etkinliklerle övünmüştü.

Borçsuz bir belediye devralan ancak aradan geçen 15 ayda yaklaşık 30 milyon TL’lik borçlanma yetkisi alan Başkan Özyiğit, son seferde aldığı 14 milyon 300 bin TL’lik borçlanma yetkisini kullanabilmek için düğmeye bastı.

GELİRLER TEMLİK EDİLDİ

Dün yapılan Yenişehir Belediye Meclis Toplantısında Başkan Özyiğit, Nisan ayında aldığı 14,5 milyon TL’lik borçlanma yetkisini kullanabilmek için düğmeye bastı. Bankalardan yapılacak 14 milyon 300 bin TL’lik borçlanma için belediye gelirlerini teminat göstermek üzere meclisten temlik yetkisi isteyen Özyiğit’in önergesinde şu ifadeler yer aldı:  “Belediye meclisimizin 27 Nisan 2020 tarihinde kararı uyarınca belediye başkanına borçlanma yetkisi verilmiştir. Söz konusu yetki kapsamında belediyemizce gerçekleştirilecek 2020 yılındaki finansman ihtiyacına ait borçlanmalarda gerek görülmesi halinde belediyemizin bankalara 14 milyon 300 bin TL tutarında iç borçlanma yapabilmesi ve bu borca belediyemiz elektrik ve havagazı tüketim vergisinden doğan kamuya tahsis edilmemiş gelirlerinin bu borçlanmanın teminatında teşkil edilmek üzere bankalar lehine temlik vermeye ve temlik vermeyle ilgili bankalar neznindeki tüm gerekli işlemleri gerçekleştirmek için yetki verilmesi hususunu olurlarınıza arz ve teklif ederim” denildi.

Belediye meclisinde direk oylanan teklif, oy birliğiyle kabul edildi. Yaklaşık 180 milyon TL bütçesi bulunan belediye, ender borçsuz belediyeler arasında gösterilirken yeni dönemde altına girdiği ‘borç yükü’ ile anılması tepki çekti.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA