GÜNDEM BORÇLANMA! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

GÜNDEM BORÇLANMA!


 

Büyükşehir Belediye Meclisi’nin yarın yapılacak toplantısında Başkan Seçer, 55 milyon 500 bin TL ve 250 milyon TL’lik iki ayrı borçlanma talebinde bulunacak.

HEDİYE EROĞLU

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi, 16 Mayıs’taki olağanüstü Meclis Toplantı sonrası pandemi sürecinin ilk oğlan toplantısı için yarın toplanacak.

Kongre ve Sergi Sarayı’nda yapılacak olan 2020 yılı Temmuz ayı Olağan Toplantı Döneminin I. Birleşimi’nin gündemi oldukça yoğun.

Ancak özellikle Başkan Vahap Seçer’in yeniden gündeme getirmesi beklenen 250 milyon TL’lik borçlanma yetki talebi ile ilgili konunun mecliste öne çıkması beklenmekte.

Ancak Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak önceki gün yaptığı açıklama ile Seçer7e, iletişim eksikliği eleştirisi yaparak, “İlk borçlanmayı nereye harcadın, yeni istediğin borçla ne yapacaksın?” sorularına yanıt gelmeden yetkinin verilmeyeceğinin sinyalini verdi.

SEÇER İLK OLARAK 55 MİLYON TL İSTEYECEK

Cumhur İttifakı’nın sandalye üstünlüğüne sahip olduğu mecliste bu gelişmeler ışığında borçlanma yetkisi verilmeyerek kentin önünün tıkandığını savunan Başkan Seçer’in nasıl bir tavır izleyeceği ise merak konusu oldu.

Açıklanan gündeme göre Başkan Seçer ilk etapta, idareye ait araç ve personel ile 2020 yılında yapılacak olan sıcak asfalt kaplama ve asfalt sathi kaplama programlarının uygulanmasında kullanılmak üzere ihtiyaç duyulan bitüm malzemelerinin alınabilmesi için İller Bankası’ndan 55 milyon 550 TL’lik teminat mektubu talebinde bulunacak.

250 MİLYON TL’Yİ YENİDEN İSTEYECEK

Başkan Seçer, 16 Mayıs’taki mecliste tartışmalara neden olan ve Cumhur İttifakı’nın tepki gösterdiği 250 milyon TL’lik yetki teklifini ise gündemin idari konulardan gelen konular ölümünde son madde olarak meclise getirecek. 85 maddelik gündem konularının en sonunda ele alınacak borçlanma talebi ile ilgili henüz bir açıklama yapmayan Vahap Seçer’in mecliste yetki alamaması halinde gerilimin tırmanması kaçınılmaz olacak.

5 KİŞİLİK ENCÜMEN SEÇİMİ VAR

Öte yandan yarın yapılacak meclis toplantısının yoğun gündemi de belediye tarafından kamuoyuyla paylaşıldı. Yoğun gündemde idareden gelen konular 85 gündem maddesi ile ele alınacak.

Bu maddeler içerisinde yer alan; gizli oylama ile yapılacak ve belediyenin en önemli karar alma ve denetim mekanizmalarından biri olan 5 kişilik encümen üyeliği seçiminde hareketli görüşmeler yapılması bekleniyor.

Yine Mersin Büyükşehir Belediyesi 2019 Yılı Faaliyet Raporu’nun görüşmelerinin de oldukça hararetli tartışmalara sahne olması bekleniyor.

İmar planı değişikliklerinin yoğun olarak gündeme geleceği mecliste Anamur’da Yeşilyurt Mahallesi 281 ada 10 parsel numaralı taşınmaz üzerinde bulunan “Belediye Hizmet Alanı”nın otogar alanı olarak işaretlenmesi de gündemde yer alan bir başka dikkat çeken konu.

Mecliste dikkat çeken bir başka konu ise Akkuyu Nükleer Santrali’nin, enerji iletim hatları için gerekli imar düzenlemelerine onay verilmesi olacak.

Mersin Büyükşehir Belediyesi servis araçlarının çalışma usul ve esaslarını belirleyen “Servis Araçları Hizmet Yönetmeliği” ile C plakalı araçların çalışma usul ve esaslarını belirleyen ‘C Plaka Yönetmeliği’nin, T serisinden ticari plakalarının çalışma usul ve esaslarını belirleyen “Ticari Taksi Yönetmeliği”nin ve M serisinden ticari plakalarının çalışma usul ve esaslarını belirleyen “Toplu Taşıma Araçları Yönetmeliği”nin günümüz şartlarına uygun olarak revize edilmesi konularını da ele alacak.

Yine Büyükşehir Belediyesi'nin 2020 yılı evsel katı atık tarifelerinin uygulanmasına karar verilen 14.02.2020 tarih ve 114 sayılı kararı ile evsel katı atık tarifeleri hakkında da görüşme yapılacak.

Komisyonlara havale edilen konularda ise imar değişiklikleri ön plana çıkarken, toplamda 27 madde görüşülecek.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA