BÜYÜKŞEHİR ENCÜMENİ CUMHUR İTTİFAKI’NIN | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

BÜYÜKŞEHİR ENCÜMENİ CUMHUR İTTİFAKI’NIN


 

Mersin Büyükşehir Belediyesi 5 kişilik Encümen üyeliği seçimleri tamamlandı. Seçimlerde 3 MHP’li ve 2 AKP’li meclis üyesinden oluşan Cumhur İttifakı’nın listesi kazandı.

HEDİYE EROĞLU

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin, 2020 yılı Temmuz ayı olağan toplantı döneminin ı. birleşim toplantı gündemi Kongre ve Sergi Sarayı’nda yapıldı.

Meclis gizli oylama ile yapılan 5 kişilik Encümen üyeliği seçimi ile başladı. Seçimlerde 5 meclis üyesi de Cumhur İttifakı’na mensup MHP’li Mahmut Tat, MHP’li Osman Yasin, MHP’li Fahrettin Kılınç, AKP’li Mehmet Yıldız ve AKP’li Erhan Çontar seçildi.

BAĞIMSIZ VE GRUBU BULUNMAYAN SİYASİLER KOMİSYONLARDA YER ALAMADI

Komisyon üyeliklerinin seçiminde ise grubu bulunmayan veya bağımsız olan meclis üyelerinin komisyonlarda yer alması ile ilgili görüşmeler öne çıktı. Burada ilk olarak söz alan HDP’li Ali Tanrıverdi, “Geçtiğimiz günlerde Akdeniz Belediye Meclisi’nde oy birliğiyle bu madde uygulanmış ve komisyonda gurubu olmayan siyasi partilerin temsilcileri görev almıştır. Biz de bu mecliste komisyonlarda görev almak istiyoruz” dedi.

MHP’li Mehmet Topkara ise gündeme alınması noktasında red oyu vereceklerini açıkladı. CHP’li Ali Dinsever de, önergenin meclisin demokratik yapısını göstermek adına önemli olduğunu söyleyerek, çoğulcu demokrasinin önünün açılması gerektiğini belirtti.

Önergenin gündeme alınmasına ilişkin teklif ise Cumhur İttifakı’nın red vermesi ile kabul edilmedi.



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA