MERSİN’İN UTANÇ GÜNÜ! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MERSİN’İN UTANÇ GÜNÜ!


 

Eril şiddete maruz kalan Hatun Koç, Emine Demir ve 3 kız kardeşin davalarının yarın aynı gün (14 Temmuz) görülecek olması Mersinlileri utandırdı!

AYŞENUR ÖNAL

Öz babaları tarafından taciz edildiklerini iddia eden 3 kız kardeş, boşandığı eşi Özkan Yarbi tarafından bacağında vurulan ve sakat kalan Hatun Koç ve eşi Habip Demir tarafından birçok yerinden bıçaklanarak yaşamını yitiren Emine Demir’in davasının aynı gün görülecek olması Mersinlileri utandırdı!

Ardı ardına gelen kadına yönelik şiddet davaları, yarın (14 Temmuz) aynı gün içinde görülecek olmasının caydırıcı politikaların uygulanmamasından kaynaklı olduğunu belirten Mersinli Kadınlar, yaşanılanlar tekrar etmesin diye, tekrar tekrar “İstanbul Sözleşmesi uygulansın” diyor.

Yarın görülecek olan davaların geçmişi şu şekilde;

HATUN KOÇ!

Olay 27 Mayıs'ta merkez Toroslar ilçesi Arpaç Sakarlar mevkisinde meydana geldi. Özkan Yarbi velayeti annesinde olan 7 yaşındaki kızına bayram alışverişi yapmak için eski eşi Hatun Koç ile otogar yakınlarında buluştu. Çocuğunu alan Yarbi, arabasına bindirdiği eski eşi ile tartışmaya başladı. Koç ile yeniden barışmak isteyen Yarbi, olumsuz yanıt alınca aracı ıssız bir alana doğru sürmeye başladı. Şüphelenen Koç, bir süre sonra yavaşlayan araçtan inip kaçmaya başladı. Araçtan inen Yarbi, yanında getirdiği pompalı tüfekle çocuğunun gözleri önünde Koç'a 3 el ateş etti. Sağ ayağından yaralanan Koç, hastaneye kaldırıldı. Polis tarafından yakalanan Özkan Yarbi ise tutuklanarak cezaevine gönderildi. Günlerce süren tedavinin ardından taburcu olan Hatun Koç'un sağ ayağı sakat kaldı. Olayın ardından Yarbi hakkında 'kasten yaralama' suçundan iddianame hazırlandı.

3 KIZ KARDEŞ!

Çocuk yaştan itibaren öz babaları tarafından tecavüze uğradıklarını iddia eden 3 kız kardeş adalet arayışında. Yıllardır bir çok kez şikayetçi olduklarını belirten kardeşler, fail S.D.’nin çevresi geniş olduğu için bir sonuç alamadıklarını ifade ettiler. Konuyu kamuoyuna taşıyan kardeşler adaletin yerini bulmasını istiyorlar. Annelerinin de sürekli şiddet gördüğünü ekleyen büyük kardeş H.G., yıllardır süren adalet arayışlarının yerini bulmasını beklediklerini söyledi.

EMİNE DEMİR!

18 Aralık’ta Akdeniz ilçesine bağlı Mesudiye Mahallesi 5123 Sokak’taki apartmanın birinci katında Emine Demir ve eşi Habip Demir’in tartıştığını duyan komşuları durumu polise bildirdi. Polis ekipleri zili çaldı, ancak açan olmayınca kapıyı kırıp içeri girdi. Emine Demir’i kanlar içinde bulan polis, kadına müdahale edip, sağlık ekibi çağırdı. Sağlık görevlilerince yapılan kontrolde birçok yerinden bıçaklanan Emine Demir’in yaşamını yitirdiği belirlendi. Demir’in cenazesi toprağa verilirken, Adana’da yakalanan katil zanlısı Habip Demir, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA