“PATLAMA ÖNCESİNDE NE TÜR ÖNLEMLER ALMIŞTINIZ?” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“PATLAMA ÖNCESİNDE NE TÜR ÖNLEMLER ALMIŞTINIZ?”


 

Mersin Milletvekili Fatma Kurtulan, Mersin’deki bir okulda dezenfektan üretimi esnasında yaşanan patlamaya ilişkin Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’a verdiği soru önergesinde, “Dezenfektan üretimi öncesinde kimyasal tepkimelere karşı okulda alınan önlemler nelerdir? Üretimi yapan kişilere üretim sırasında kullanmaları amacıyla ne tür koruyucu ekipmanlar verilmiştir” sorularını yöneltti.

Haber Merkezi

HDP Mersin Milletvekili Fatma Kurtulan, Mersin Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde meydana gelen ve öğretmen Ramazan Şahin’in yaşamını yitirmesine neden olan patlamaya ilişkin Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’a yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi.

HDP’li Kurtulan hazırladığı soru önergesinin açıklama kısmında, “Türkiye genelinde kimya bölümü olan 26 okul Milli Eğitim Bakanlığı tarafından dezenfektan üretim yapmaları için görevlendirilmiş, bu okullardan biri olan Mersin Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde dezenfektan üretimi sırasında meydana gelen patlamada iki öğretmen yaralanmıştır. Mersin Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi gören öğretmenlerden durumu ağır olan Ramazan Şahin hayatını kaybetmiştir” ifadelerine yer verdi.

Önergede, Bakan Ziya Selçuk’a şu sorular soruldu: “Mersin Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde dezenfektan üretimi sırasında meydana gelen patlamanın nedeni nedir?

Adı geçen okulun dezenfektan üretim kapasitesi nedir? Okulda kaç gün, günlük kaç ton dezenfektan üretilmiştir?

Adı geçen okulda patlama öncesinde dezenfektan üretim koşullarına ilişkin Bakanlığınızca herhangi bir denetim yapılmış mıdır? Hali hazırda üretimin devam ettiği okullarda denetim yapılacak mıdır?

Dezenfektan üretimi öncesinde kimyasal tepkimelere karşı okulda alınan önlemler nelerdir? Üretimi yapan kişilere üretim sırasında kullanmaları amacıyla ne tür koruyucu ekipmanlar verilmiştir?

Dezenfektan üretimin mesai saatleri dışında da yapılmasının patlama ile bağlantısı var mıdır?”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA