SİYASETTE OLDUĞU KADAR MUTFAKTA DA BAŞARILILAR | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

SİYASETTE OLDUĞU KADAR MUTFAKTA DA BAŞARILILAR


 

Siyasetten uzak şekilde siyasi görüşlerin bir araya geldiği Mezitli Belediyesi Tirat Mutfak Atölyesinin açılışı, Mersin için özlenen tablonun ortaya çıkmasını sağladı. El yapımı makarna yapan Mersinli siyasetçilerin hazırladıkları yemekleri birbirlerine ikramları hoş görüntülerin yaşanmasına neden oldu.

Haber Merkezi

Mezitli Belediyesi Tirat Mutfak Atölyesi düzenlenen muhteşem bir törenle faaliyete geçti. Türkiye ve dünyanın farklı damak tatlarının öğretileceği Mezitli Belediyesi Amfitiyatrosu içerisinde oluşturulan Tirat Mutfak Atölyesinin koronavirüs nedeniyle sınırlı tutulan açılışına, Ak Parti Mersin Milletvekili ve Plan Bütçe Komisyonu Başkanı Lütfi Elvan, CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen,  Mersin Valisi Ali İhsan Su, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, Mersin İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahne, Ak Parti İl Başkanı Cesim Ercik,  CHP Mezitli İlçe Başkanı Ahmet Serkan Tuncer, CHP Mezitli Gençlik Kolları İlçe Başkanı Onur Berk Yılmaz, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Hamit İzol, Mersin Kent Konseyi Başkanı Faik Burakgazi, Mezitli Kent Konseyi Başkanı Sibel Gelbul, Mezitli Soroptimist Kulübü Başkanı Aydan Dayı Kaymaz, Kızkalesi Rotary Kulübü Başkanı Zehra Korkmaz, sivil toplum örgütü temsilcileri, belediye meclis üyeleri ve mahalle muhtarları katıldı.

ÖNLÜKLERİ TAKIP YEMEK YAPTILAR

Davetlilerin, Tirat Mutfak Atölyesi Şefi Müslüm Aktaş’ın direktifleriyle yemek yapmaya çalışması renkli görüntülere sahne oldu. Önlüklerini giyerek ocağın başına geçen siyaset dünyasının önemli isimleri en güzel yemeği yapmak için yarıştı. El yapımı makarna yapan konuklar, ortaya çıkardıkları ürünleri birbirine ikram etmesi siyasette özlenen tabloyu ortaya çıkardı. Siyasi yaşamlarındaki ustalıklarını mutfakta da gösteren konuklar, unutulmaz görüntülerin yaşanmasını sağladı. Milletvekili Lütfü Elvan’ın yemeği hazırlarken sergilediği ustalık büyük beğeni aldı. Katılımcılar, birbirinden güzel yemekler arasında en iyisini seçmeye çalışırken zorlandı.

‘SALGIN SÜRECİ GIDAYA OLAN ÖNEMİ DAHA İYİ GÖSTERDİ’

Pandemi süreciyle birlikte insanların en çok gıda ve beslenmeye ihtiyaç duyduğunu ifade eden Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, “Birkaç yıl önce hayata geçirdiğimiz Amfitiyatromuzun kafeterya bölümünü ne şekilde kullanacağımız yönünde görüşmeler yaptık. Elbette daha önce belediyemizin hiçbir işletmesini özel şahıslara vermediğimiz için burayı da kişisel kullanıma açmadık. Burasının dünya mutfaklarının örneklerinin öğretildiği bir Yemek Atölyesi olmasını kararlaştırdık. Buradan eğitim alan vatandaşlarımız dünyanın farklı tatlarını hazırlamayı öğrenecek. Normal zamanlarda da farklı damak tatlarını almak isteyen insanlarımıza hizmet verecek şekilde projelendirdik. Pandemi süreciyle birlikte Virüs bize gösterdi ki beslenmemize daha fazla dikkat etmemiz gerekiyor. Bağışıklık sistemimizi güçlendirecek daha sağlıklı besinler tüketmek zorundayız. İyi olmasını ümit ediyorum. Bizimde salgın sürecine bu şekilde bir katkımız olsun istiyoruz” dedi. 

‘GÜNLÜK YAŞAMIN YORGUNLUĞUNU VE STRESİNİ BU TÜR ETKİNLİKLERLE ATABİLİRİZ’

Mezitli Belediyesinin yeni bir projesi için bir araya gelmiş olmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, “Dünyanın farklı bölgelerinden yemeklerin öğrenilmesi adına farklı ve güzel bir çalışma. Yeni düzende insanlar yoğun çalışma ortamlarından kaynaklı ailevi ortamlardan uzak kalmak durumunda kalıyor. Ya da yaşamın yorgunluğunu ve stresini farklı uğraşlarla aşma yolunu seçiyorlar. Bu atölyede de insanlarımız farklı kültür zenginliklerini öğrenme ve tatma imkanı bulacak. Projeyi hazırlayan başkanımıza ve ekibine teşekkür ediyorum. Başkanımıza bu tür sosyal projelerine devam etmesi dileğiyle başarılar diliyorum” diye konuştu.

‘MUTFAK ATÖLYEMİZ, EKONOMİMİZE DE KATKI SUNACAK’

Dünyada her şeyin ötelenebileceğini ancak ötelenemeyen tek ihtiyacın gıda ihtiyacı olduğuna dikkat çeken Mersin Valisi Ali İhsan Su, “Bu nedenle her zaman bu tür yeme üzerine yapılan çalışmalar ilgi görmüş ve başarı kazanmıştır. Atölyemizde eğitim alan vatandaşlarımız, farklı yemek kültürlerini öğrenmekle kalmayacak, meslek sahibi olacak, işletmeci olacak ve işveren olacak. Ülke ekonomimize katkı sunacak. Bu güzel projeyi hayata geçirdiği için Başkanımız Neşet Tarhan’a teşekkür ederim” dedi.

‘YEMEK KÜLTÜRÜ AÇISINDAN SON DERECE ZENGİNİZ’

Sözlerine Başkan Tarhan’ın davet nezaketi nedeniyle teşekkür ederek başlayan Ak Parti Mersin Milletvekili ve Plan, Bütçe Komisyonu Başkanı Lütfi Elvan, “Son derece ilginç ve bir o kadar da güzel bir proje için burada bulunmaktan dolayı çok mutluyum. Yemek kültürü açısından son derece zenginiz. Bunun dışında dünyanın yemek kültürünün burada yapılacak olması son derece önemli. Bunun yanında Z kuşağı dediğimiz gençliğimizin dışarıdan yeme alışkanlığı olduğunu da biliyoruz. Ben bu gençlerimizi de buraya davet ediyorum. Bir kez burada üretme zevkini tattıkları zaman bir daha vazgeçmeyeceklerini düşünüyorum” dedi.

‘HAFTASONLARI EŞİM İÇİN YEMEĞİ BEN HAZIRLARIM’

Kendisinin de yemek yapmayı çok sevdiğini ifade eden Lütfü Elvan, “Sık sık ta yemek yapmak için mutfağa girerim. Eşimin yerine yemekleri evde ben yaparım. Genellikle hafta sonları yapmaya gayret gösteriyorum. Burayı hayata geçiren Mezitli Belediye Başkanımız Neşet Tarhan’a ve burada görev yapan arkadaşlarımıza başarılar diliyorum” diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA