“BİLMİYORSUN!” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“BİLMİYORSUN!”


 

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin geçen aylardaki meclislerine damga vuran borçlanma konusunda yaşanan gerilim sürüyor. İsim vermeden Gültak’a yüklenen Başkan Vahap Seçer, “Bütçe ne bilmiyorsun. Yatırım programı ne bilmiyorsun. Stratejik plan ne bilmiyorsun. Bilmiyor. Amaç üzüm yemek olmalı bağcıyı dövmek değil” dedi.

HEDİYE EROĞLU

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, ilçe gezilerini Silifke’nin kırsal mahalleleri olan Çaltıbozkır, Uzuncaburç, Ören ve Mara ile sürdürdü.

Başkan Seçer, burada yaptığı konuşmada ilk olarak yaylalarda yaşanan su soruna ilişkin, “Kurban Bayramı’nda yaylalarda suyla ilgili bazı sorunlar yaşadık. Bu sorunlar inanın beni vatandaştan daha çok rahatsız etti. Vatandaşlarımız nerede sıkıntı çekiyor oraya gittik. Kaçmadık. Gidelim anlatalım dedik. Bizim her şeyimiz vatandaşımız. Onların sağlığı, onların mutluluğu” dedi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin tarımsal destek projeleri kapsamında Çaltıbozkır’da üreticilere 43 bin lavanta fidesi verdiklerini belirten Başkan Seçer, yurttaşlarla buluşmasının ardından, belediyenin desteğiyle yetiştirilen lavanta tarlasına geçti ve burada üreticilerle birlikte lavanta hasat etti.

“SOKAĞA ÇIKMAKTAN KORKMUYORUZ”

Başkan Seçer’in Silifke gezisindeki ikinci durağı Uzuncaburç Mahallesi oldu. Uzuncaburç Muhtarı Halil Ünal ve yurttaşlar tarafından karşılanan Başkan Seçer, “Türkiye’de en geniş coğrafyaya hizmet eden belediyelerden bir tanesi Mersin Büyükşehir Belediyesi. Bizler de bu geniş coğrafyada her noktaya, mümkünse 805 mahallemize de bütün yurttaşlarımızla dolaşmak, dokunmak, onlarla sohbet etmek, onların dertlerini, sorunlarını, birebir kendilerinden dinlemek arzusu içerisindeyiz. En az sizler kadar ben de vatandaşlarımla iç içe olmak onlarla hemhal olmak, onlarla dertleşmek istiyorum ve bundan da mutluyum. Eğer siyasetçi olarak vatandaşa gidebiliyorsanız, vatandaşla konuşabiliyorsanız ve mutluysanız iyi yoldasınız, durumunuz da iyi demektir. Ama dışarı çıkamıyorsanız, vatandaşa gitmeye korkuyorsanız bir sıkıntı var demektir. Ben korkmuyorum. Yaptıklarımızdan, yapacaklarımızdan eminiz” dedi.

“BORÇLANMAYI 2020 BÜTÇESİ YAPILIRKEN ALDIK”

Başkan Seçer, Tekiralanı’ndaki buluşmada, borçlanma yetkisiyle ilgili açıklamalarda da bulundu. Seçer, şunları söyledi: “Kasım ayında dedim ki; 2020 yılında bunları yapacağım, gelen param bu. Geriden gelen borçlarım bu. Benim bütçede denkliği sağlamak için 250 milyon lira borçlanmaya ihtiyacım var. 2 milyar 250 milyon bütçe yapmışım, 2 milyar 250 milyon denkleştirecek borç kaydetmişim. Bütçe onaylanmış şimdi o onaylanan bütçenin borçlanma yetkisi bana verilmiyor.

Hani diyorlar ya ‘Efendim nereye harcayacağını anlatmıyor.’ Ya sen işini bilmiyorsan, sen oraya boşuna gelmişsen ben sana ne diyeyim? Sana anlatmışız. Bütçe ne bilmiyorsun. Yatırım programı ne bilmiyorsun. Stratejik plan ne bilmiyorsun. Bilmiyor. Belediye başkanı olmuş bilmiyor. Efendim ne yapacaksın? Yapacağımı sana orada gösteriyorum işte. Amaç üzüm yemek olmalı bağcıyı dövmek değil. Biz yatırım programına koyduğumuz yatırımları yapacağız. Bizim ilçe belediyeleriyle yarışımız olamaz. Biz onlara yardımcı oluruz. Onların imkanlarının yetersiz kaldığı yerlerde biz onlara yardımcı oluruz.”

“MECLİS ÜYELERİ GÖREVİNİ YAPIYOR, BEN DE GÖREVİMİ YAPIYORUM”

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Silifke gezisi kapsamında son olarak Mara Mahallesi’nde yurttaşlarla bir araya geldi. Başkan Seçer’i Mara’da Büyükşehir Belediye Meclisi Üyesi Mehmet Topkara ile mahalle muhtarı Mustafa Türe karşıladı.

Meclis üyesi Topkara’nın yurttaşlara seslenmesinin ardından söz alan Başkan Seçer, “Meclis’i izlerken bizim tartışmalarımızı görüyorsunuz. Siz bakmayın birbirimize sert davrandığımıza. Meclis kapandığı zaman her şey biter. Meclis üyeleriyle ben her zaman nezaket ölçüsünde görüşürüm, gelirler çayımı içerler, bölgelerinin sorunlarını konuşurum. Asla birbirimize saygısızlık etmeyiz. Demokrasi böyle bir şey ama oradaki tartışmaların sizlere sirayet etmesinden başkan olarak endişe duyarım ve bunu da asla istemem ve tasvip etmem. Sakın orada gördüklerinizden etkilenmeyin. Burada beraber oturuyoruz, çözüm noktasında sizleri dinliyoruz. Meclis üyelerimiz görevini yapıyor, ben de görevimi yapıyorum, sayın muhtarlarımız da görevlerini yapıyor. Farklı siyasi partilerde olabiliriz. Toplumun arasına nifak sokmak isteyenleri lütfen dinlemeyin, bunu istemiyoruz. En büyük musibet toplumun içerisine sokulacak olan nifaktır. Buna müsaade etmemiz lazım” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA