İLKİ BÜYÜTÜYOR! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

İLKİ BÜYÜTÜYOR!


 

Mersin’in ilk hokey takımı olan acnak tesis sıkıntısı yaşayan Mersin Hokey Spor KUlübü, destek bekliyor.

ALİ ŞANLI

Mersin’in ilk hokey takımı destek bekliyor. 2017 yılında Mustafa Güven ve arkadaşları tarafından kurulan Mersin’in ilk hokey takımı olan Mersin Hokey Spor Kulübü,  kısa sürede başarıyı yakalayarak dikkatleri çekmeyi başardı. Yakalanan başarı ile liglere katılmayı planlayan Mersin temsilcisi 32 lisanlı sporcusu, 3 antrenörü ile şimdiden Avrupa’yı hedefliyor. Tabi Avrupa’dan önce Hokey Süper Lig’ine çıkıp burada başarı yakalanması gerekiyor.

Türkiye’de yeni yeni kitlesini oturmaya çalışan Hokeyin yüksek koordinasyon ve beceri gerektiren bir spor dalı olması ilgiyi artırıyor. Hokey Sporu Kapalı Alanda 22x44 metrelik salonda ve 5 oyuncu ile oynanır iken açık alan ise Hokeyin özel halı sahasında 11 kişi ve 94x55 metrelik bir sahada oynanmakta.

SIKINTIMIZ VAR

Mersin’in ilk Hokey takımı da yeni yeni gelişen branşlarda yaşanan aksaklıları yaşıyor. Kulüpten alınan bilgiye göre Mersin’de ilk olarak tesis sıkıntısı yaşıyorlar. Şuan antrenmanlarını Gençlik Spor ve İl Müdürlüğüne ait Yalınayak 500 kişilik kapalı spor salonunda yapmakta. Hokeyin Kadın ve Erkek Lig’leri var ve ilgi her geçen gün artıyor.

Kulübü kuran Mustafa Güven ise yaşadıkları zorlukları dile getirerek destek beklediklerini söyledi. Güven, “Öncelikle maalesef Hokey açık alan sahamız yok. Eğer yapılırsa Ulusal Lig maçları ilimize verilecektir ve hokey sporunu yapan sporcu sayısı ve kulüp sayısı da artacaktır. Tesis konusunda bizlere yardımcı olan Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Sayın Ökkeş Demir, Sayın Spor Şube Müdürümüz Vedat Akyar ve ASKF Başkanımız Mithat Ertaş’a desteklerinden dolayı çok teşekkür ederim.

Bunların dışında maddi ve manevi başka herhangi bir kurumdan destek göremedik şu ana kadar. Yeni bir branş olduğu için tabi ki desteğe ihtiyacımız var. Malzemelerimiz pahalı bir devlet Memuru olarak cebimden alıyorum ama zorlanıyorum. Amacımız Mersin’deki gençlerimizi kötü alışkanlıklardan alıp sporun içine çekmek. Sporumuz futbol tarzı olduğundan gençler tarafından rağbet görmekte.

Bir de saha yapılırsa hem lig maçlarımızı oynayabileceğimiz, hem de antrenmanlarımız rahat yapabileceğimiz tesis olursa eminim ki hokeyin Mersin’de yayılması açısından iyi olacağı kanısındayım. Genel kurulumuzu 27 Temmuz itibariyle tamamlayarak 2020-2023 yönetim kurulumuzu oluşturduk ve bu yönetimle büyümeye devam edeceğimize inanıyor” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA