ERDEMLİ’DEN DİJİTAL PAZAR ATAĞI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ERDEMLİ’DEN DİJİTAL PAZAR ATAĞI


 

‘Erdemli Belediyesi E-Ticaret Dijital Dönüşüm Projesi’, düzenlenen eğitim programıyla başladı. Törende konuşan Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, “ Erdemli dünya pazarında, dijital pazarda söz sahibi olacak” dedi.

Haber Merkezi

Üreticilere alternatif pazar yerleri oluşturulmasının amaçlandığı proje, Türkiye’de ilk olma özelliğine sahip. Proje kapsamında Erdemli Belediyesi, üretici ve esnaflara ücretsiz olarak E-Ticaret eğitimi ve eğitim sonunda alınan sertifika ile E-Ticaret  sayfalarını veriyor.

‘E-ticaret Dijital Dönüşüm Projesiyle’ dijital pazarda söz sahibi olmayı hedeflediklerini vurgulayan Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, “ Gelecek yüz yıla bu kenti nasıl taşıyabiliriz, bu kent nerede olacak, yaptığımız planlamalarla birlikte bunu belirlemenin gayreti içerisinde oluyoruz. Bizim ortaya koyduğumuz projelerin tamamı, en az 50 yıllık hatta 100  yıllık geleceği karşılayan projeler. İnsanlarımız çalışıyorlar, üretiyorlar ama pazarlamayı bilmedikleri için bu konuda handikaplarımız var. Biz Erdemli ’de, Sivil Toplum Kuruluşları ile birlikte, muhtarlarımızla birlikte, bu kentte yaşayan ve bu kentin problemlerini dert edinen her insanımızla birlikte, inşallah üreticilerimiz ürettikleri ürünlerin tamamını dünya pazarı ile buluşturacak.  Kooperatif projemizi de hayata geçtiği zaman, Erdemli ‘de yetişen tüm ürünlerimizin tamamını dünya  pazarı ile buluşturacağız.  İnşallah, Rusya pazarını Erdemlili üreticiler ele geçirecek. Ulusal pazarların tamamını ele geçirmenin gayreti içerisinde olacağız. Dünyanın her tarafına profesyonel bir şekilde,  Sabancı’nın CEO’su ne yapıyorsa, Koç’un CEO’su ne yapıyorsa, biz uzmanları davet ederek, bilen insanları buraya davet ederek, bizim insanımızın ürettiği el emeği göz nuru ürünlerin, dünya pazarında en güzel şekilde yer bulmasını sağlayacağız. Bu ekonomik savaşta, biz Erdemli’yi daha ileri götüreceğiz. Biz Erdemli Belediyesi olarak, klasik belediyecilik yapmıyoruz” diye konuştu.

ERDEMLİ DÜNYA MARKASI OLMA YOLUNDA

Dijital pazarın önemine dikkat çeken Mersin Milletvekili Baki Şimşek, Başkan Mükerrem Tollu’nun örnek projelere imza attığını vurguladı. Milletvekili Şimşek, “Bu gün böyle güzel bir projeyi Erdemli insanı ile buluşturan, artık ben ustalık dönemi diyorum, Mükerrem Başkana, özellikle teşekkür ediyorum. Geçtiğimiz günlerde Türkiye gündeminde, şalvarlı Yörük kızlarımıza Avgadı da tenis oynama imkanı sunarak yerini alan Başkanımızın bu projesi ile tüm dünya Erdemli’yi konuşacak. Bu günde bilgisayar başında internet ortamında,  artık marka değeri oluşturamıyorsanız,  markalaşamıyorsanız ve pazarlayamıyorsanız ürettiğiniz ürünün hiçbir değeri yok. Bundan sonra inşallah bu tip projelerle,  internetten alışveriş oranı artarak devam edecek. Bu toplam harcamalar içerisinde Erdemli’nin oranını artırmalıyız. Bu proje inşallah buna vesile olacak. Ben emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

GELECEĞİN VİZYON PROJESİ

Projenin vizyon olduğunu ifade eden İstanbul Üniversitesi Big-data ve Yapay Zeka uzmanı Doç. Dr. Murat Kirişçi, “Ülkemizin bilim politikası,  teknoloji politikası ve atılımlarına çok uygun bir proje. Sayın Başkanı bu konuda tebrik ediyorum, günü değil geleceğin projesini çizmiş oldu” diye konuştu.

MERSİN’İN VİZYON PROJESİ

Mersin’de 141 bin kişiyi dijital dünyaya hazırlama projesini hayata geçirdikleri için gururlu olduklarını ifade eden Pro Ticaret kurucusu ve yönetim kurulu üyesi Süleyman Zafer Kuzucu, “Ben bir Erdemliliyim, Güzeloluktanım, böyle bir projeyi duyunca çok heyecanlandım. Çünkü 140 bin kişi yaşıyor ilçemizde. Ve bu, 140 bin kişiyi dijital dünyaya hazırlama projesi aslında. Dolayısıyla üzerinde uzun süre düşünülmüş,  Erdemli Belediyesi’nin ARGE gurubu projeyi yoğurmuş, ondan sonra piyasada projeyi yürütebilecek kendisine partnerler ararken bize rastladı. Tabi ben bunu duyunca çok heyecanlandım ve üzerinde günlerce hep beraber çalıştık. Bu projeye destek verecekler, sadece bizler değiliz aynı zamanda Google kendisi, n11.com, gitgidiyor.com, dünyanın en büyük Pazar yerlerinden olan aliexpress.com hep burada olacak. Yani dünyanın önde gelen firmaları bu projeye özel destekler verecekler. Biz çok heyecanlıyız, sizleri de heyecanımıza ortak ederiz” diye konuştu.

MERSİNLİ ARICILAR PROJEDE

Mersinli arıcılar ise Mersin balını tüm dünyaya satmak için projede yerini aldı. Mersin ili Arı Yetiştiriciler Birlik Başkanı Adem Kurt, “ Yaklaşık Mersin’de 4 bine yakın üyemizle bal üreten,  dünya birinciliği alan,  arıcılardan oluşan bir kurumuz. Şimdi kıymetli başkanım, bizim en büyük sorunumuza çözüm bulmuş oldu. Allah kendinden razı olsun. Biz üretiyoruz, en doğalını,  en safını,  en güzelini ama yıllardır pazarlama noktasında çok ciddi sıkıntı yaşıyorduk. İnşallah bu projeyle, gelecek zamanlarda üreticilerimizin ürettiği o güzelim ürünleri her yere ulaştıracağız” diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA