MÜFTÜ DERESİ’NDE AĞAÇ KIYIMI TEPKİ ÇEKTİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MÜFTÜ DERESİ’NDE AĞAÇ KIYIMI TEPKİ ÇEKTİ


 

Müftü Deresi’nde ıslah çalışması yapan DSİ 6’ncı Bölge Müdürlüğü’nün ağaç kıyımına Mersinliler tepki gösterdi.

HEDİYE EROĞLU

Mersin’de yıllardır çevre düzenlemesi yapılarak kent yaşamına dahil edilmesi istenen, ancak bir türlü el atılmayan Müftü Deresi’nde Devlet Su İşleri’nin (DSİ) ıslah çalışması kapsamında ağaç kesimi yapması tepkilere neden oldu.

Mersin’in merkez Yenişehir, Akdeniz ve Toroslar ilçeleri sınırları içerisinden geçen Müftü Deresi’nde DSİ tarafından ıslah çalışması başlatıldı. Dün sabah saatlerinde Müftü Deresi’ne giren iş makineleri, öncelikle ağaç kesimi gerçekleştirdi. Görüntülerin sosyal medyada yayınlanması üzerine çok sayıda Mersinli ağaç kesimine tepki gösterdi. Yıllardır dereyle ilgili ıslah ve çevresinin güzelleştirilmesine ilişkin çalışma bekleyen Mersinliler, bölgede 110 yıllık geçmişe sahip ağaçlar varken gerçekleşen klesim işlemi ile büyük bir korku yaşadı. DSİ söz konusu çalışma ile ilgili sosyal medyadan yaptığı paylaşım ile; “Mersin şehir merkezinden geçmekte olan Efrenk (Müftü) Deresi Islahı Projesinde ilk kazma vurularak inşaat çalışmalarına başlandı. Cumhuriyetimizin 100'üncü yılına girerken 81 ile 81 milyon metrekare Millet Bahçesi Projesi kapsamında Mersin’de de Tevfik Sırrı Gür Stadyumu arazisinde Millet Bahçesi yapımı devam ediyor. Millet Bahçesinin içerisinden geçmekte olan Müftü Deresi üzerinde yapmaya başladığımız ıslah projesi ile Mersin’in yeni bir renk ve canlılık kazanmasına katkı sağlanması, bununla birlikte olası taşkınların da önüne geçilmesi hedeflenmektedir” savunması yaptı.

Ancak özellikle kentte özellikle yaşanan taşkınlarla ilgili sık sık eleştiri oklarının hedefi olan DSİ’nin çözüm için ağaç katliamaını tercih etmesi büyük tepkiye neden oldu. Araştırmacı Yazar Abdullah Ayan’ın, konuya dair paylaşımları öne çıkarken, Mersinlilerden de büyük destek gördü. Ayan paylaşımlarında, Kışla arazisindeki ağaçlarından kesilebileceği uyarılarını yaparak, şu ifadelere yer verdi; “Şimdi sırada millet bahçesine eklemleneceği söylenen Kışla arazisi var. Oradaki 110 yıllık ağaçların kesilme olasılığı ve tehlikesi önümüzde. Kışla arazisi içindeki her ağacın ayrı bir öyküsü, anısı var.”

Bir başka paylaşımında ise iktidar partisine mensup Akdeniz Belediye Başkanını göreve davet eden Ayan, “Mersin Büyükşehir meclis toplantısında söz alan Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak; ‘Nükleer yerine alternatif getirin. Ankara'ya gidip takipçisi olayım’ diyordu. İşte tarihi fırsat: Nükleeri boş ver, sen şu bölgendeki ağaç kıyımını durdur” dedi.



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA