LİMANDA KARGO HACMİ YÜZDE 5,5 ARTTI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

LİMANDA KARGO HACMİ YÜZDE 5,5 ARTTI


 

Türkiye’nin lider limanı MIP, yılın ilk yarısında da istikrarlı ilerleyişini sürdürdü

HEDİYE EROĞLU

Türkiye’nin lider limanı MErsin Liman İşletmeciliği (MIP) AŞ, koronavirüs pandemisi ile dünya ekonomilerinin zor günler geçirdiği 2020 yılının ilk yarısında, 2019 yılına oranla konvansiyonel yük hacminde yüzde 5,5 artış kaydetti.

Söz konusu dönemde konvansiyonel yük hacmi 4 milyon 303 bin 709 tona ulaştı. Diğer taraftan Ocak-Haziran 2020 döneminde konteyner yük hacmi ise küresel ekonomideki daralmadan etkilenerek yüzde 2 oranında geriledi ve 944 bin 963 TEU olarak gerçekleşti. Türkiye’nin Doğu Akdeniz’deki stratejik öneme sahip en önemli deniz ve hudut kapısı olan limanda, Haziran 2020 trafiğine bakıldığında ise 146 bin TEU konteyner elleçlendiği, konvansiyonel yük hacminin ise 500 bin ton düzeyinde olduğu görüldü. 2020 yılının ilk yarısında bir önceki yıla göre ithal yüklerde yüzde 10 artış, ihraç yüklerde ise yüzde 7 artış kaydedildi. İthallatta, hammadde kalemleri ile %10 olan artış, 2. çeyrekte uygulanan korumacı vergi uygulamaları ile mevcut durumda düşüş eğilimi gösterirken; ihracattaki yüzde 7’lik büyüme normalleşme ve gıda yüklerinin artışından kaynaklandı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA