CİNSEL TACİZ İDDİALARINA ‘TUTUKSUZ’ YARGILAMA | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

CİNSEL TACİZ İDDİALARINA ‘TUTUKSUZ’ YARGILAMA


 

Çocuk yaşta öz babaları tarafından cinsel istismara uğradıklarını iddia eden 3 kız kardeşin davasında kanıt olmadığı için sanık S.D.’nin tutuksuz yargılanmasına karar verildi. Kardeşlerden S.D. ise, “Benim ne yaşadığımı kimse bilmiyor” dedi.

AYŞENUR ÖNAL

Kan donduran davanın ikinci duruşması yapıldı. Öz babaları S.D. tarafından çocuk yaşlarında cinsel istismara uğradıklarını iddia eden 3 kız kardeşin davası 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Davayı Mersin Barosu, CHP, Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı İle Mücadele Derneği (UCİM) VE Mersin Kadın Platformu takip etti.Tutuklu sanık S.D. ve şahitlik olarak dinlenen oğlu M.D. de mahkemeye SEGBIS ile katıldı.

Duruşmada akrabalar ve aileye yakın olan kişiler dinlendi. Hala S.D., kızların içi para dolu kasayı patlata bilmek için babalarına iftira attıklarını öne sürdü.

“KİMSE NE YAŞADIĞIMI BİLMİYOR”

3 kız kardeşten biri olan S.D. şahitlerin dinlenmesinin ardından, “Herkes kurguya dayalı bir şekilde konuşuyor. Kimse benim o kapının ardında neler yaşadığımı bilmiyor. Dışarıdan görüldüğü kadar konuşuyorlar, bize baskıları devam ediyor” dedi.

“HAYATIN OLAĞAN AKIŞINA AYKIRI”

Söz alan 3 kız kardeşin avukatları, “Kasa patlatmak isteselerdi bunu farklı yoldan yaparlardı. Böyle zor bir yolu seçmezlerdi. Hayatın olağan akışına aykırı. Zaten verdikleri beyanlar çelişkili. Ayrıca cinsel istismar konusunda tanık olacak kişi bulmak neredeyse imkansızdır. Evde herkesin odalarının ayrı olduğunu için kimsenin bundan haberi olmamış. Şikayetçi olanlarda baskılardan dolayı korkuyor. Sürekli tehdit alıyorlar, hayati riskleri var. Tutukluluk halinin devam etmesini istiyoruz” dedi.

Sanık avukatı Başak Canlı ise, “Maddi menfaat için açılmış bir davadır. Suçu kabul etmiyoruz. Zaten böyle bir olay yaşanmışsa bile zaman aşımına uğramıştır. Çünkü tarihler 2003 öncesini gösteriyor” ifadesini kullandı.

Savunmaların ardından sanık S.D.’nin tutuksuz yargılanmasına karar verildi ve dava 10 Kasım’a ertelendi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA