MEÜ’DEN ANTMEN’E YANIT! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MEÜ’DEN ANTMEN’E YANIT!


 

Haber Merkezi

CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen’in; Mersin Üniversitesi (MEÜ) Hastanesi’nde Covid-19 testi pozitif çıkıp evde karantina süresini tamamlayan hastaların ‘Ağır semptom göstermiyorsanız test yapamayız’ denilerek geri gönderildiği iddialarına, MEÜ’den yanıt geldi.

Söylenenlerin asılsız olduğunu belirten MEÜ yönetimi, şöyle bir açıklama yayınladı;

“Covid-19 PCR testi pozitif bulunup evde tedavi ve izole edilen hastaların tedavi bitiminden sonra tekrar test edilmeleri gerekli değildir. Konunun uzmanı olmayan kişilerin coronaya yakalanan hastaların iyileşip iyileşmediğini anlamaları için tekrar test yaptırmaları gerektiği şeklindeki açıklamaları bilimsel verilere dayanmamaktadır. Gerek uluslar arası, gerek ulusal sağlık otoritelerince bilimsel veriler ışığında bu hastaların telrar test edilmesinin gereksiz olduğu vurgulanmaktadır. Buna rağmen sanki yapılması zorunlu bir testin hastanemizde keyfi olarak yapılmamış gibi haber yapılması, skandalmış gibi lanse edilmesi, hastanemizde yaklaşık 6 aydır cansipare çalışan sağlık personelinin çalışma azmi ve motivasyonuna zarar vermektedir.

Ülke olarak birlik ve beraberlik içinde bu zorlu süreçten geçilirken, destek vermesi beklenen kişi ve kurumların tavrı oldukça düşündürücü ve üzücüdür.”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (1)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  • Gönderen : S.DURU - Tarih : 18/9/2020 - 12:06:27
    BENİM TANIDIĞIM 14 GÜN EV TEDAVISINDEN SonRA NEGATIF OLUP OLMADIGINI OGRENMEK ICIN TEKRAR HASTANEYE GITTI VE YAPAMAYIZ DIYE GERI GonDERDILER. KENDI IMKANI ILE OZEL HASTANEDE YAPTIRDI YINE POZITIF ÇIKTI BUNA NE DEMELI INSANLAR NEGATIFE DonUSTUGUNU NASIL OGRENECEKLER?


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA