EN AZINDAN ELEKTRİK KESİLMESİN! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

EN AZINDAN ELEKTRİK KESİLMESİN!


 

Uzaktan eğitimde fırsat eşitsizliğinden dolayı milyonlarca öğrencinin zaten eğitime erişemediğini belirten CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, elektriğin kesilmesini yasaklayan kanun teklifi verdi.

Haber Merkezi

Koronavirüs pandemisi döneminde eğitimin uzaktan bilgisayarlar ve televizyonlar aracılığıyla yapılması sonrası CHP’den konutların elektriğinin kesilmesini yasaklayan kanun teklifi geldi.

CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, TBMM Başkanlığına verdiği kanun teklifinde Koronavirüs salgını nedeniyle bütün vatandaşların başta olmak üzere; esnafın, işletmecilerin, emekçilerin, gündelik iş yapan yurttaşların, çiftçilerin tamamının maddi olarak çok büyük zorluklarla karşı karşıya kaldığını belirterek “Bu dönemde toplumun önemli bir kesimi işsiz kalmış; çalışmaya devam edenler ise büyük maddi kayıplar yaşamıştır. Türk-İş'in '2020 yılı Eylül ayı açlık ve yoksulluk sınırı' araştırmasına göre, 4 kişilik bir ailenin açlık sınırı 2 bin 448 lira, yoksulluk sınırı ise 7 bin 973 lira olarak hesaplanmıştır. Vatandaşlarımız bir yandan Covid-19 pandemi sürecinde hastalığa karşı mücadele ederken diğer yandan da zorlaşan ekonomik tablo içerisinde yaşamlarını sürdürmeye çalışmaktadır. Gıda harcaması ile birlikte giyim, konut (kira, elektrik, su, yakıt), ulaşım, eğitim, sağlık ve benzeri ihtiyaçlar için yapılması zorunlu diğer aylık harcamalar göz önüne alındığında halkın büyük bir kısmının bunları karşılamasının imkansız olduğu görülecektir” ifadelerini kullandı.

CHP’li Vekil, milyonlarca öğrencinin geleceğini ilgilendiren eğitimin koronavirüs pandemisi sürecinde aksadığını ifade ederek “Bu nedenle uzaktan eğitime geçilmiştir. Bu eğitimler bilgisayar ve televizyonlar aracılığı ile yapılmaktadır. Elektriği kesilen bir hanede öğrencinin eğitimi de engellenmiş olacaktır. Bununla birlikte; konutlarda ısınma, sıcak su ve temizlik de elektrik sayesinde mümkün olabilmektedir. Tam da salgın sırasında temizliğe de engel olan elektrik kesintilerinin halk sağlığına olumsuz yansıyacağı da açık bir gerçektir. Verdiğimiz kanun teklifi ile salgın süresince konutlarda elektrik kesintisini yasaklıyoruz. Kanun teklifimiz geçerse vatandaşın elektriğini kesen firma abone başı 30 bin lira ceza ödeyecek” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA