NEDEN SADECE 4 FİRMA? | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

NEDEN SADECE 4 FİRMA?


 

CHP’li Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin, yol ihalesine; daha fazla sayıda şirketi çağırmak yerine 4 firmayla pazarlık usulü çıkması tepki çekti!

Haber Merkezi

AKP’nin sık sık eleştirilmesine neden olan pazarlık usulü çıkılan ihaleler, CHP’li belediyelerin de sevmesi tepki çekti!

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin 24 Eylül’de pazarlık usulü (21/b) ile çıktığı “Belediye uhdesinde bulunan muhtelif caddeler, bulvarlar ve sokaklar ile kırsal grup yollarında alt yapı, üst yapı ve sanat yapıları ve yol yapımı işi” ihalesi eleştiriye neden oldu.

Gazeteci/yazar Çiğdem Toker, “21/b’yi CHP’li belediyeler de sevdi” başlığıyla yazdığı yazıda CHP’li Mersin Büyükşehir Belediyesi’ni eleştirdi.

Pazarlık usulü (21/b) ihalelerin tereddüt doğurduğuna dikkat çeken Toker, bunun nedeninin rekabete açık olmaması olduğunu vurguladı. Toker, “Az sayıda şirkete davet gider. Kamu lehine fiyat indirimi düşük çıkar. Düşük indirim, halkın daha çok vergisinin müteahhit cebinde kalması demektir” dedi.

“21/B’Yİ CHP’Lİ BELEDİYELER SEVDİ”

21/b’yi CHP’li belediyelerin de sevdiğini söyleyen Toker, “Sık yazdığım 21/b ihalelerini genelde büyük bakanlıklar yapıyor. Bugün duyuracağım yeni 21/b ihalesi Mersin Büyükşehir Belediyesi'nden. 24 Eylül'de yapıldı. Adı: ‘Belediye uhdesinde bulunan Muhtelif Caddeler, Bulvarlar ve Sokaklar ile Kırsal Grup Yollarında Alt Yapı, Üst Yapı ve Sanat Yapıları ve Yol Yapımı İşi.’ Sadece 4 firma/firma ortaklığı katılmış. Belediyenin belirlediği yaklaşık maliyeti öğrendim: 189 milyon 275 bin 740 TL, 28 kuruş.

Tabloya bakın: Yüzde 2 ve 7 gibi adeta ‘zahmet olmuş’ dedirten indirim oranları. Soru şu: Yol işlerinde 21/b zorunlu idiyse, Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin daha fazla sayıda şirketi çağırmasına engel neydi?” diye sordu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA