“YOKSULLUĞUN MİMARI OLDULAR” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“YOKSULLUĞUN MİMARI OLDULAR”


 

CHP’li Başarır’dan iktidara tepki; “Yoksullukla mücadele söylemiyle iktidara gelenler ne yazık ki ülkedeki yoksulluğun yaratılmasında başrol oynadılar”.

Haber Merkezi

CHP Mersin Milletvekili ve PM Üyesi Ali Mahir Başarır, Dünya Yoksullukla Mücadele Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı ve “Yoksullukla mücadele derken yoksulluğun mimarı oldular” dedi.

Dünyada milyarlarca insanın ülkemizde ise milyonlarca insanın yoksullukla mücadele ettiğini söyleyen Başarır, “Ülkemizdeki iktidarın ekonomi alanında beceriksiz politikaları ve Covid-19 virüsü nedeniyle iyice etkisini gösteren ekonomik krizin faturası halkımız üzerine yıkılmıştır. Sofralarımızın olmazsa olmazı 200 gram ekmeğin fiyatı 1.25 TL’den sonra zamlanarak bugün fırınlarda 1.5 TL’den satılırken, una da 4 kez zam geldi. Emekli ve memura yılın son 6 ayında TUİK’in belirlediği enflasyon farkı ile birlikte yüzde 5,75 zam yapılırken, ekmeğe yüzde 20, una ise bir yıl içinde yüzde 50 zam gelmiş durumda.

Yumurtaya son bir ayda yüzde 30 zam yapılırken, Saray’ın bir günlük masrafının 10 milyon olduğunu kimileri gözden kaçırmak istiyor.

4 kişilik bir ailenin sağlıklı, dengeli ve yeterli beslenebilmesi için yapması gereken aylık gıda harcaması tutarı(açlık sınırı) 2220 TL iken, bugün Saray’ın sadece yıllık içecek masrafının 1 milyon 319 bin TL olması iktidarın yoksullukla ne derecede mücadele ettiğini gözler önüne sermektedir.

Gıda harcaması ile birlikte giyim, konut (kira, elektrik, su, doğalgaz), ulaşım, eğitim, sağlık vb. ihtiyaçlar için yapılması zorunlu diğer aylık harcamalarının toplam tutarı ise (yoksulluk sınırı) 7229 TL iken; Saray’ın sadece 1 yıllık giyim, mefruşat ve tuhafiye masrafının 13 milyon 453 bin TL olması kimilerinin varlık içinde şımardığını ortaya koymaktadır.

Asgari ücrete yüzde 15,03 zam yapılırken, Sarayın görev gideri ise yüzde 464 artışla 1 milyar 427 milyon TL olması, iktidarın halka tasarruf yap derken kendisinin ne kadar tasarruf yaptığını açıkça sergilemektedir.

Yoksullukla mücadele söylemiyle iktidara gelenler ne yazık ki ülkedeki yoksulluğun yaratılmasında başrol oynadılar. Ülkemizdeki yoksulluğun baş mimarları gülümseyebilirler, çünkü tarih fotoğraflarını çekiyor” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA