BEDENİ İLE BİLİME IŞIK TUTAN ERDEMİL DEFNEDİLDİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

BEDENİ İLE BİLİME IŞIK TUTAN ERDEMİL DEFNEDİLDİ


 

Bilime destek amacıyla bedeni 2016 yılında Mersin Üniversitesi’ne kadavra olarak verilen Pınar Erdemil’in cenazesi ailesine teslim edilerek defnedildi.

Haber Merkezi

Mersin Üniversitesi (MEÜ) Temel Tıp Bilimleri Bölümü Anatomi Anabilim Dalı’na 22 Haziran 2016’da kabul edilmiş olan ilk kadın bağış kadavra olan Pınar Erdemil'in cenazesi, ailesine teslim edilerek defnedildi.

Anatomi Anabilim Dalı öğretim elemanları, bu süreçte bağış kadavranın kızı Duru Damla'ya eşlik ederek manevi destek sunmaya çalıştı. Ayrıca Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Hakan Öztürk, sağlık alanındaki eğitimlerinde kadavralardan çok şey öğrenen tüm Tıp, Dişçilik, Eczacılık ve Hemşirelik Fakülteleri, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu öğrencileri, birçok klinik araştırmacı ve Anatomist adına şükranlarını ifade etmek üzere aileye bir teşekkür belgesi sundu.

MEÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Hakan Öztürk; kadavraların yerini, hiçbir materyalin tutmadığını ve öğrencilerin kadavralar sayesinde çok daha iyi bir eğitim alma imkanı yakaladıklarını belirtti.

Dekanı Prof. Dr. Öztürk; “Sonsuz Öğreticiler” olarak ifade ettiği kadavralara hak ettikleri saygı ve özenin gösterildiğini, hem MEÜ Tıp Fakültesi Anatomi Anabilim Dalı’na bedenini bağışlamış olan Pınar Erdemil’in hem de diğer kadavraların çok değerli katkılarda bulunarak yeri doldurulamaz birer eğitici olduklarını ifade etti.

MEÜ Tıp Fakültesi Anatomi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Alev Bobuş Örs ise; geçmişte Murat Erdemil için düzenlenmiş olan törenin, hem aile hem kendileri için önemli ve değerli olduğunu ve benzeri bir törenin, pandemi dönemi aşıldıktan sonra, Pınar Erdemil için de yapılmasını arzu ettiklerini ifade etti.

Bedenlerini sağlık ve eğitim için bağışlayan kadavralara duydukları minnetlerini ifade etmek için, öğrencilerin de katılacağı bu gibi törenlerin önemli olduğunu ve bu sayede toplumu bilgilendirme imkanı bulduklarını belirten Prof. Dr. Alev Bobuş; ayrıca yaklaşmakta olan 24-31 Ekim tarihleri arasındaki Anatomi Farkındalığı Haftası’nın amacının da toplumu, beden bağışı hakkında bilgilendirerek, yanlış bilinen yargıları düzeltmek olduğunu söyledi ve tüm Erdemil ailesine şükranlarını sundu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA