GENÇ AVUKATLAR GÖREVE HAZIR! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

GENÇ AVUKATLAR GÖREVE HAZIR!


 

Haber Merkezi

Mersin Barosu’nun stajyer avukatları Şilan Kesgin ve Merve Gökçe Günar, yemin edip avukatlık ruhsatını alarak savunma mesleğinin yeni neferleri oldu.

Hak ve hukuk mücadelesi için ilk adımı atan stajyer avukatların ruhsatını Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz imzalayarak takdim etti.

Baro Odası’nda yönetim kurulu, avukatlar ve ailelerin katılımıyla gerçekleşen yemin töreninde meslektaşlarına tavsiyelerde bulunan Başkan Yeşilboğaz, “Avukatlık mücadele mesleğidir, bir yaşam biçimidir. Hiç durmadan her hukuksuz olaya müdahale etmek zorunda olduğunuzu bilmeniz gerekiyor. Son yıllarda ülkemizde maalesef savunmanın olmadığı bir yargılama düzeni isteniyor. Bunu Av. Tahir Elçi duruşmasında da yaşadık. Savunmayı hiçe sayan bir sistem var. Bunu asla kabul etmedik, etmeyeceğiz. Savunmasız yargı meşru olmaz. Savunmayı hiçe sayanlara karşı hep birlikte mücadele etmeye devam edeceğiz. Avukat cübbesinin düğmeleri yoktur. Kimseye hesap vermezler, biat etmezler. Sorumlu oldukları kişiler sadece halktır. Bu mücadelede pusulanızın vicdanınız ve hukuk kuralları olduğunu bilmelisiniz. Bu düsturla mücadele ederseniz, mesleğinizden daha çok keyif alırsınız ve başarılı olursunuz. Başarılı bir meslek hayatı diliyorum” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA