MERSİN İÇİN BÜYÜK TEHLİKE! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MERSİN İÇİN BÜYÜK TEHLİKE!


 

Karaduvar’a yapılacak olan Polipropilen Tesisi’nin önüne geçmek isteyen STK’lar, Karaduvar’da halk buluşmaları düzenleyerek yaklaşan tehlikeye dikkat çekti.

Haber Merkezi

Karaduvar’da yapılması planlanan Polipropilen Tesisi için sivil toplum kuruluşları harekete geçti.

Karaduvar’ı nasıl bir tehlikenin beklediğini anlatmak için muhtarlık ziyaretinde bulunan Mersin Kent Konseyi, Türk Mimarlar ve Mühendisler Odaları Birliği (TMMOB), Mersin Tabipler Odası, Mersin Barosu, Ziraat Odası, Mersin Çevre ve Doğa Derneği (MERÇED) vatandaşları bilgilendirdi.

SADECE KARADUVAR DEĞİL, TÜM MERSİN TEHLİKEDE!

Buluşmada; tesisin Karaduvar’da yapım kararının kentin tarımı, ekonomisi, çevre ve insan sağlığı açısından çok tehlikeli olduğunu vurgulandı. Polipropilen tesisinin Karaduvar’da yapılmasının sadece Karaduvar’a değil çevreye, Mersin merkeze ve buradan elde edilen tarım ürünlerinin Türkiye'nin dört bir yanına dağılmasıyla tüm Türkiye'ye kanser taşıyacağı, zarar vereceği belirtildi. Aynı zamanda yeraltı sularını da tamamen tüketecek bir işletme olduğu bildirildi. Yine Mersin ana konteynır limanı olma şansını da kaybedecek olup büyük bir ekonomik ve istihdam kaybına uğrayacağı söylendi.

Konuya dair açıklama yapan Mersin Baro Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, her zaman anayasal hak olan her insanın sağlıklı bir çevrede yaşama hakkını savunduklarını vurgulayarak, Polipropilen Tesisi hakkında 2 ayrı dava açtıklarını belirtti.

NELER OLMUŞTU?

Kurulmak istenen polipropilen (plastik) fabrikası projesi hayata geçirilmesinin önünü açan düzenleme ‘TOROS Tarım Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi Mersin Özel Endüstri Bölgesi’ ilan edilmesi kararıyla 28 Mart'ta Resmi Gazete'de yayımlanmıştı. Bahsi geçen bölgede hali hazırda Kromsan, Sodasan, petrol dolum tesisleri ve Akgübre gibi sanayi tesisleri bulunmakta, bölgedeki halkın zaten zehirli atıklar arasında yaşamasına tepki gösteren STK’lar aylardır bunun önüne geçmek için kamuoyu oluşturmaya çalışıyordu. Bunların yanı sıra tesiste; Beyrut’ta patlamaya neden olan amonyum nitrat maddesinin ve propan gazının kullanılacağı için önüne set çekilmek isteniyor.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA