AR-GE HARCAMASINDA MERSİN KAÇINCI SIRADA? | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

AR-GE HARCAMASINDA MERSİN KAÇINCI SIRADA?


 

Haber Merkezi

Türkiye İstatistik Kurumu Başkanlığı (TÜİK) Adana Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, Araştırma-Geliştirme Faaliyetleri Araştırması, 2019 sonuçları değerlendirildi. Yapılan açıklamada, gayrisafi yurt içi Ar-Ge harcamasının 2019 yılında bir önceki yıla göre 7 milyar 420 milyon TL artarak 45 milyar 954 milyon TL'ye yükseldiği belirtilirken, İstatistiki Bölge Birimleri Sınıflaması 2.Düzey'e göre 2019 yılında yapılan Ar-Ge harcamaları bakımından TR62 (Adana ve Mersin) Bölgesi’nin ülkemizde yapılan toplam Ar-Ge harcamasının %1,6’sı ile 9.sırada yer aldığı ifade edildi.  2019 yılında Ar-Ge harcamalarının en yüksek olduğu bölge toplam Ar-Ge harcamasının en yüksek olduğu bölge toplam Ar-Ge harcamasının %31,6 ile TR51 (Ankara) iken, bunu %26,4 ile TR10 (İstanbul)  bölgesi ve %9,5 ile TR42 (Kocaeli, Sakarya, Düzce, Bolu, Yalova) bölgesinin takip ettiği belirtildi. 

Yapılan açıklamada, Ar-Ge personel sayısına göre ise TR62 (Adana ve Mersin) Bölgesinin toplam Ar-Ge personel sayısının %2,4’ü ile 10.sırada yer aldığı ifade edildi. Ar-Ge personel sayısına göre ise toplam Ar-Ge personel sayısının %28,5 ile TR10 (İstanbul) bölgesi ilk sırada yer alırken, bu bölgeyi %18,7 ile TR51 (Ankara) ve %7,3 ile TR42 (Kocaeli, Sakarya, Düzce, Bolu, Yalova) bölgesinin takip ettiği belirtildi.

En fazla Ar-Ge harcaması mali ve mali olmayan şirketler tarafından yapıldı

 Ar-Ge harcamalarında mali ve mali olmayan şirketler %64,2 ile en büyük paya sahipken, bunu %29,2 ile yükseköğretimin takip ettiği, kar amacı olmayan kuruluşlar tarafından yapılan Ar-Ge harcamalarının da dahil olduğu genel devlet Ar-Ge harcamalarının ise toplam Ar-Ge harcamaları içindeki payının ise %6,6 olduğu belirtildi. Ar-Ge harcamaları içerisinde personel harcamalarının %51,6 ile en büyük harcama kalemini oluşturduğu ifade edildi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA