OKULLAR AÇILIYOR AMA… | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

OKULLAR AÇILIYOR AMA…


 

MEB’in tüm öğrenciler için okulları 23 Kasım’da açacağını duyurmasını eleştiren Eğitim-Sen Mersin Şube Başkanı Mahmut Sümbül, MEB’in bütçesinin sınırlı olduğunu ve önlemlerin ödeneksizlikten alınamadığını belirtti.

AYŞENUR ÖNAL

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) yüz yüze ve uzaktan eğitimde aşamalı geçiş planı doğrultusunda üçüncü aşamanın uygulanması için tarih verdi. 2020-2021 eğitim-öğretim döneminde ilk etapta okul öncesi ve 1. sınıflara ek olarak 2, 3, 4, 8 ve 12. sınıflarda yüz yüze eğitimi başlatan MEB, 2 Kasım pazartesiden itibaren 5 ve 9’uncu sınıfların da yüz yüze eğitime geçeceğini duyurmuştu.

MEB derslere uzaktan eğitim ile devam eden 6, 7, 10 ve 11’inci sınıf öğrencileri içinde karar verdi. Tüm sınıfların yüz yüze eğitime geçmesine neden olacak karara göre; 23 Kasım’dan sonra haftada 2 günü geçmeyecek şekilde tüm öğrenciler yüz yüze eğitime başlayacak.

ÖZEL OKULLARIN ÇIKARLARI İÇİN Mİ?

Pandemi başından itibaren önlemlerin tam olarak alınmadan okulların yüz yüze eğitime açılmasının insan sağlığı için büyük tehlike arz ettiğini vurgulayan Eğitim-Sen Mersin Şube Başkanı Mahmut Sümbül, “Biz eğitimde kademeli ve kontrol ederek devam etmenin daha doğru olduğunu düşünüyoruz. Aceleyle alınan ve insan sağlığına önem vermeyen kararların sıkıntılarını hepimiz çekiyoruz” dedi. Kendilerini esas endişelendiren noktalardan birinin özel okulların çıkarları için bu kararların verilmiş olabileceğini belirten Sümbül, insan sağlığının öncelenmesine vurgu yaptı.  

MERSİN’DE YETERLİ HİJYEN MALZEMESİ YOK!

MEB’in böyle bir hazırlığının zaten olduğunu belirten Sümbül, “Alt yapı olarak hazır olduklarını düşünmüyoruz, pandemi gittikçe yayılıyor. İstanbul, Bursa, Marmara ve Ege’de salgın çok yayıldı. Sağlık Bakanı’nın kendisi de kabul ediyor. Mersin’de de hijyen malzemelerinin kısıtlı olduğunu ve yardımcı çalışanların olmadığını görüyoruz. İkinci evrenin en üst seviyelerine kadar gideceği söyleniyor. Sağlık kurumları da bunu söylüyor. Yüz yüze eğitim olmazsa olmaz ama bu konuda tedbir alınması her şeyden önemli. MEB’in bütçesinde yapılan artışın çok sınırlı kalması ve okullara yeterince bütçe gönderilmemesi sıkıntı yaratıyor. Sınıflar bölüneceği için yeterli kadar öğretmen atanmaması ve öğretmenlerin özlük haklarının giderek azaltılmaya çalışılıyor. Bunlar iyileştirilmeden mümkün olmamalı” sözlerine yer verdi.

“KARARLAR TEK MERKEZDEN ALINIYOR”

Sağlık Bakanı’nın vaka sayıları arttı demesine rağmen MEB’in okulları açma girişimi hakkında yorum yapan Sümbül, “Sonuçta Cumhurbaşkanlığı sistemi ile yönetiliyoruz, kararlar tek merkezden alınıyor. Biz ısrarla tüm tarafları dahil edin diyoruz ama yapılmıyor. Bu da kararları tam olarak doğru süzgeçlerden geçirmedikleri gerçeğini ortaya çıkarıyor. İnsan sağlığını öncelemeleri gerekiyor ama önlemlerin alınmadan yapılması insan sağlığının önemsenmediğini gösteriyor” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA