SKANDAL! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

SKANDAL!


 

Mersin’in kabusu haline gelen balık çiftliklerine karşı açılan davada Baro avukatı Semra Kabasakal ile Baro Başkan adayı Gazi Özdemir karşı karşıya geldi! Kabasakal Mersin için mücadele ederken, başkan adayı Özdemir’in yatırımcı şirketin avukatı olması tepki çekti!

Mersin Barosu’nu karıştıran skandal tartışmaya neden olurken, 1 Aralık’tan sonra yapılması beklenen seçimler için yarışan Gazi Özdemir’in adaylıktan çekilip çekilmeyeceği, ya da davadan feragat edip etmeyeceği merak konusu oldu.

HEDİYE EROĞLU

Mersin Barosu’nun 10-11 Ekim’de yapılması gereken ancak koronavirüs tedbirleri gerekçesiyle ertelenmesi kararına tepkiler sürürken, ilginç bir gelişme yaşandı. 1 Aralık’tan sonra yapılması beklenen seçimler öncesi Mersin Barosu Başkanlığı seçimleri için mevcut başkan Bilgi Yeşilboğaz, Orçun Ali Aykut ve Gazi Özdemir adaylığını açıklayan isimler oldu. Ancak son 2 dönemdir baro yönetiminde görev alan ve bu dönem başkanlık yapmak isteyen avukat Gazi Özdemir’in, Mersin’in kabusu haline gelen balık çiftlikleri yatırımlarına ilişkin yürütülen hukuk mücadelesinde sermayenin avukatı olması tepki çekti!

DURUŞMADA BARO AVUKATI İLE BAŞKAN ADAYI KARŞI KARŞIYA GELDİ

Balık çiftliklerine karşı Mersin Barosu ve Mersin Çevre ve Doğa Derneği’nin (MERÇED) 20 balık çiftliği yatırımının Çevresel Etki Değerlendirme Raporu’nun (ÇED) iptali için açılan davanın duruşması geçen hafta Mersin 2. ve 1’inci İdare Mahkemesi’nde ayrı ayrı görüldü.

Ancak duruşmalardan birinde Mersin Barosu adına duruşmaya katılan kentin önde gelen çevre hareketi temsilcilerinden avukat Semra Kabasakal’ın karşısına çıkan isim Gazi Özdemir oldu. Balık çiftliği yatırımlarından birinin avukatlığını üstelenen Özdemir ile duruşmada karşı karşıya gelen Baro avukatı Kabasakal büyük bir şok yaşadı!

BARO KARIŞTI!

Balık çiftliklerine karşı Mersin Barosu adına açılan davada, Mersin Barosu Başkanlığına aday olan Gazi Özdemir’in, çiftlik sahibi şirketlerin avukatlığını üstlenmesi kentte büyük tepki çekti.

Mersin kıyılarını kirletecek balık çiftliklerinin, nesli tükenmekte olan Akdeniz foklarının ve carettaların yaşam alanlarını kirletilmesine, doğal balıkçılığın tüketilmesine, GDO’lu balık yemleri ile beslenen balıkların insana verdiği zararlara karşı yıllardır hukuk mücadelesi yürüten Baro’da da, bu gelişme tartışmaya neden oldu.

MERSİN’İN HAKKINI NASIL SAVUNACAKSINIZ?

Kabasakal, konuyla ilgili gazetemize yaptığı açıklamada, “Baro başkanı adayının çevreye zarar veren tesisleri, Mersin Barosuna karşı savunması ne derece etiktir?” diyerek tepkisi dile getirdi.

“Seçim yapılmış olsaydı ve Gazi Özdemir kazanmış olsa ne olacaktı?” diyen Kabasakal, “Ben Mersin Barosu adına duruşmaya girdim ve karşımda başkan adayını gördüm. Oysa Mersin Barosu insan hakları, doğa, kadın, çocuk hak ihalelerinin karşısındadır ve bunun için mücadele eder. Gazi Özdemir herkesin avukatlığını yapabilir ama bizim için acı olan Mersin Barosu’na aday olmasıdır. Çünkü yarın bir gün seçildiğinizde karşımızda olacak.

Bu nasıl olacak?.

Etik adına yanlış. Bu tür davlarda demek ki Mersin Barosu artık bulunmayacak. Siz Mersin’in hakkını nasıl savunacaksınız?

Biz balık çiftliklerine karşı yıllardır özveri ile mücadele ediyoruz. Baro bize güç veriyor. Bu bir skandal!” diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA