SİLİFKE’DE PCR LABORATUVARI KURULDU | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

SİLİFKE’DE PCR LABORATUVARI KURULDU


 

Silifke Devlet Hastanesinde yeni tip korona virüs (Covid-19) testi yapabilme imkanı sağlayan PCR laboratuvarı kuruldu.

Hastane Başhekimi Op. Dr. Özgür Ozan Karak, daha önce Covid-19 ön tanısı ile hastaneye yatan ve tarama amaçlı burun ve ağız bölgesinden sürüntü alınan hastaların örneklerinin Mersin Şehir Hastanesine gönderildiğini ve oradaki laboratuvarda çalışılıp sonuçlandırıldığını hatırlattı. Hastanede kurulan bu laboratuvar ile korona hastalığının tanısının daha hızlı konulmaya başlanacağını belirten Başhekim Karak, "Tanısı konulan hastalarımızın tedavisi daha çabuk başlanacak. Dolayısıyla erken tanı konulan pozitif vakaların tespit edilmesi ile gerekli karantina işlemlerinde uygulanmasıyla hastalığın yayılmasını engellemiş olacağız. Yine ilçemizde yaşayan vatandaşlarımızın yurtdışına çıkmak için gerekli korona testi daha kolay ve hızlı bir şekilde sonuçlanacak. Kendi laboratuvarımız, ilçemizde resmi kurumlarda çalışan taraması yapılması gereken personellerin işlemlerinin daha etkin ve verimli bir şekilde yapılması imkanı sağlayacak. Hastanemizin resmi aracı korona pandemisi olmadan önce haftanın bir veya iki günü il merkezine gitmekteydi. Resmi aracımız pandemi sonrası hastanemizde alınan sürüntü örneklerini götürmek üzere her gün gitmeye başladı. Artık her gün gitmesine gerek kalmayacağı için kurumumuzun mali giderini de azaltmış olacağız" dedi.

Silifke'ye komşu olan Gülnar, Mut, Aydıncık, Bozyazı ve Anamur devlet hastanelerinde korona tanısı için alınan sürüntü örneklerinin de hastanelerine getirileceğini vurgulayan Ozan Karak, "Komşu ilçe devlet hastanelerin tanı ve tedavi etkinliğini arttıracağımız gibi bu bölgelerin de mali giderlerini azaltarak katkı sağlamış olacağız. Bu laboratuvarımızın kurulmasında bizlere ana cihazı bağış yapan Aroona Drilling firmasına da Silifke ve bölge halkı adına şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu. (İha)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA