AKDENİZ’İN KONFEKSİYON İHRACATI PATLADI! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

AKDENİZ’İN KONFEKSİYON İHRACATI PATLADI!


 

Haber Merkezi

Akdeniz Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (AHKİB) Yönetim Kurulu Başkanı Gürkan Tekin, eylül ayında geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 29 artış sağlayarak 35,8 milyon dolar ihracat gerçekleştirdiklerini belirtti. Başkan Gürkan Tekin, eylül ayında en fazla ihracat hacmini Hollanda’da yakaladıklarını ve 40 katından fazla rekor artışlara imza attıkları ülkeler olduğunu açıkladı.

170’ten fazla ülke ve bölgeye ihracat gerçekleştiren Türk hazır giyim ve konfeksiyon sektörünün eylül ayında geçen yılın aynı ayına göre yüzde 19,9 artışla 1,79 milyar dolar dış satım yaptığını kaydeden Başkan Gürkan Tekin, AHKİB’in bu performansa yüzde 4 oranında destek sağladığını söyledi.

AZERBAYCAN-NAHÇIVAN’A İHRACAT 40 KATINDAN FAZLA ARTTI

AHKİB’in ana pazarını Avrupa ülkelerinin oluşturduğunu, eylül ayındaki bölge ihracatının yüzde 67’sini bu kıtaya gerçekleştirdiklerini ifade eden Başkan Tekin, “Eylül ayında en fazla ihracat yaptığımız ülke olan Hollanda’da yüzde bin 139 oranında rekor artışla 10 milyon 790 bin dolar değer elde ettik. Hollanda’nın ardından 9 milyon dolar değer ile İspanya ikinci sırada, 3 milyon 632 bin dolar değer ile Almanya üçüncü sırada yer aldı. En fazla ihracat artışı sağladığımız ülkelere baktığımızda yüzde 4 bin 156 artış ve 989 bin dolar değer ile Azerbaycan-Nahçıvan, yüzde bin 718 artış ve 615 bin dolar değer ile Bulgaristan dikkat çekti. Pazar çeşitliliğine yönelik hedef ülkelerden ABD’de yüzde 167 artış ve 1 milyon 827 bin dolar değere ulaştık. Birleşik Krallık, Fransa ve Suudi Arabistan, eylülde ihracat artışı elde ettiğimiz diğer ülkeler oldu.” dedi. 

KONFEKSİYON İHRACATINDA ADETA PATLAMA YAŞANDI

Başkan Tekin, eylül ayında 4 bin 760 ton ürüne dünya pazarlarında değer kazandıran AHKİB’in konfeksiyon ürünleri ihracatında adeta patlama yaptığını vurguladı. Başkan Tekin,  “Eylülde en fazla ihraç ettiğimiz ürün grubu 10 milyon 446 bin dolar değer ile bayan dış giyim oldu. İkinci sıradaki konfeksiyon ürünlerinde ise yüzde 87 bin 645 oranında artış yakalayıp 9 milyon 322 bin dolar değere ulaştık. 6 milyon dolar değer ile bay dış giyim üçüncü sırada yer aldı. Yatak çarşafı, battaniye ve benzeri diğer ev tekstilinde, diğer spor ve yüzme kıyafetlerinde ve bayan iç giyiminde de kayda değer artışlar elde ettik” diye konuştu.

“OCAK-EYLÜL DÖNEMİNDE YÜZDE 31 ARTIŞ YAKALADIK”

Covid-19 pandemisinin etkili olduğu ilkbahar aylarında uygulanan karantina nedeniyle darbe alan Türk hazır giyim ve konfeksiyon sektörünün yeni normalin başlangıcı sayılan haziran ayından itibaren büyük bir toparlanma sürecine girdiğini kaydeden Başkan Tekin, AHKİB olarak 2020 yılı Ocak-Eylül döneminde yüzde 31 artışla 288,1 milyon dolarlık ihracata imza attıklarını, son 12 aylık dış satım hacminin ise yüzde 20 artışla 350,4 milyon dolar düzeyine ulaştığını bildirdi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA