BÜYÜK KRİZ! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

BÜYÜK KRİZ!


 

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin, Tarsus Belediyesi’ni yok sayarak ilçede aynı gün ve saatte 29 Ekim programı yapma kararı krize neden oldu!

HEDİYE EROĞLU

Tarsus Belediye Meclisi’nin Ekim ayı toplantısının ikinci birleşiminde CHP’deki Mersin-Tarsus kavgasının büyüdüğü görüldü! Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ile Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan arasındaki gerilim tırmanmaya devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi’nin, Tarsus Belediyesi’ni yok sayarak aynı gün ve saatte ilçede 29 Ekim programı yapma kararı krize neden oldu!

BÜYÜKŞENİR’İN PROGRAMINDAN TARSUS’UN HABERİ YOK!

Büyükşehir’in, Tarsus’u yok sayan tavrını sert bir dille eleştiren Başkan Bozdoğan, “Pandemi sürecindeyiz çok ciddi sıkıntılarımız var. Biz ona rağmen bir konser planladık. Ama maalesef ‘biz de konser yapacağız’ dediler Tarsus’ta. Ben kimseyle siyasi krize girmek istemem dedim. Gece yarısı başkan yardımcılarımı topladım. ‘Haberiniz var mı arkadaşlar’ dedim. Hepsi bana bakıyor, kimsenin haberi yok. Burası nüfusu 400 bine yaklaşan Tarsus Belediyesidir. Bu insanlara bunu yapamazsınız. Bir şeyler yapacaksanız bu kentin belediye başkanı ile belediye başkan yardımcıları ile mutlaka bunu konuşursunuz, ona göre biz de yaptığımız programımız düzenleriz. Var olan programımız var, programlar çakışıyor. Kara kara ne yapacağımızı düşünüyoruz. Çok önemli açılışlar var. Otel, Unesco Evi, Tanzim Mağazası, turizm ofisi gibi. Ayrıca Rauf Denktaş Parkı’nda ağaç dikimi, Tabipler Odası’nın toplantısı Tarsus’ta yapılacak ve davetliler. Ve Çok önemli bir cumhuriyet kutlamamız var.

“PROGRAMIMIZI ASLA VE ASLA İPTAL ETMEYECEĞİZ”

Cumhuriyet bir rejim bir yaşama biçimi. Cumhuriyet sayesinde aşçının oğlu belediye başkanlığı yapabiliyor. Bunu Cumhuriyet rejimi yani Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları sayesinde. Kadınlarımız meclis üyesi, onların sayesinde. Cumhuriyet güçlü ve karakterli koruyucular ister. Eminim tüm meclis üyelerim, halkım en iyi koruyuculardır. 29 Ekim’i doyasıya kutlayacağız. Ve doyasıya kutladığımız günde de Cumhuriyet Yürüyüşümüzü de gerçekleştireceğiz. Programımızı asla ve asla iptal etmeyeceğiz. Tüm halkımızın da Cumhuriyet Yürüyüşü’ne mutlaka katılmalarını, orada olmalarını özellikle istiyorum. Hani bir laf vardır, ‘boğaz dokuz boğumludur’ diye. Yani önce düşüneceksin sonra söyleyeceksin. Ben her zaman dik duruşum ile herkese gereken yanıtı veririm. Ama hiçbir zaman unutmayın bu kentin onurlu bir duruşu, kimliği, kültürü var. Kimse ama kimse buna en ufak bir şekilde ne Ankara’dan, ne Mersin’den müdahale edemez. Kimseyi de müdahale ettirmem. Bu kentte yaşayan insanlar kendi doğrularını en güzel şekilde bulur ve yapar” dedi. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA