ARENSKY TRİO’YA MERSİN’DEN BÜYÜK ÖDÜL | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ARENSKY TRİO’YA MERSİN’DEN BÜYÜK ÖDÜL


 

Akdeniz Opera ve Bale Kulübü (AKOB) 3.Ulusal Oda Müziği Yarışması Birincisi

Haber Merkezi

Akdeniz Opera ve Bale Kulübü (AKOB), genç müzisyenlere destek olmaya devam ediyor. Çocuk Müzik Akademisi, çeşitli eğitim destekleri, burs çalışmaları, Oda Müziği Yarışması, masterclass programları gibi projeleriyle öğrencilere destek olan AKOB, düzenlediği konserlerle de genç müzisyenleri sanatseverlerle buluşturuyor.

AKOB, ülkemizin çeşitli konservatuvarlarının öğrencilerinden oluşan oda müziği gruplarının katıldığı “AKOB 3. Ulusal Oda Müziği Yarışması”nı 2018 yılında gerçekleştirdi.

Jüride, Devlet Sanatçısı Suna Kan’ın jüri başkanlığında; Maestro Prof. Dr. Burak Tüzün, PiyanistDoç. Gökhan Aybulus, Flütist Doç.Dr. Halit Turgay ve Maestro- ÇellistMünif Akalın gibi ülkemizin seçkin müzik isimleri yer aldı. Birincilik Ödülü’nü Arensky Trio ismiyle katılan grup kazandı.

Sofiko Tchumburidze (Keman) -Özgür Deniz Akalın (Piyano)-Serçin Yatkın’dan (Viyolonsel) oluşan Arensky Trio, bu ödülle birlikte AKOB tarafından birinci gelen grup için düzenlenecek konser ödülüne de hak kazanmıştı. Grup, üyelerinin farklı ülkelerde ve okullarda eğitimlerini sürdürmeleri nedeniyle çalışmalarına ara vermiş ancak, AKOB’un “Ludvig van Beethoven’in Doğumunun 250. Yılı Anısına” düzenlediği bu konserle bir araya geldi.

Kültür Merkezi Salonu’nda gerçekleştirilen konser, MDOB Müdürlüğü ve Mersin İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından desteklendi.

Mersin Kültür Merkezi Salonu’ndaki konser, pandemi şartları göz önünde bulundurularak, seyircisiz olarak gerçekleştirildi. Konser, yurt içi ve yurt dışındaki izleyicilerle paylaşılmak üzere başından sonuna kayda alındı. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA