DENİZDEN BABAM ÇIKSA YENMİYOR! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

DENİZDEN BABAM ÇIKSA YENMİYOR!


 

Haber Merkezi

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Bakanlığı tarafından “Deniz Dibi Temizleme Faaliyeti” gerçekleştirildi. Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanlığı iş birliği ile kentte insan ve kara kaynaklı deniz kirliliğine farkındalık oluşturmak, denizlerde oluşan kirliliğin somut olarak önlenmesini sağlamak amaçlanıyor.

Akdeniz İlçesi Çamlıbel Balıkçı Barınağı’nda gerçekleştirilen deniz dibi dalış ve deniz dibi temizliği farklı günlerde toplam 4 dalış şeklinde gerçekleştirilecek. Dalış etkinliğinin sonuncusu 26 Kasım’da yapılacak.

 

BALIK ADAMLAR, BİRBİRİNDEN İLGİNÇ MATERYALLERİ DENİZİN DİBİNDEN GÜN YÜZÜNE ÇIKARDI

3 ile 7 metre arasındaki derinliğe kadar dalabilen balık adamlar, deniz dibinden birbirinden ilginç materyalleri gün yüzüne çıkardı. Çok sayıda araba lastiği, bisiklet, şişe, teknelerdeki usturmaça, kapela, brandalar ve seramikler de deniz dibinden çıkarıldı. Atıklar faaliyet boyunca Balıkçı Barınağı’nda sergilenecek, böylelikle vatandaşların bu kirliliği görmesi sağlanacak.

 

“ATMAK KOLAY AMA TEMİZLEMEK ÇOK ZOR. ÇABAMIZ BUNUN FARKINDALIĞINI OLUŞTURMAK”

Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı Denizcilik Hizmetleri ve Denetimi Şube Müdürü Ayhan Demir, insanlar tarafından bilinçsizce atılan atıkların denizden çıkarılarak sergileneceğini ifade etti. Demir, “Halkımızda bir farkındalık oluşturacağız. Genelde iskele olduğu için, lastik türü, sandalye gibi değişik değişik, yani barınakta kullanılabilen birçok eşyaya şahit olabiliyoruz. Bu etkinlik bu ay sonuna kadar devam edecek. Çıkartılan atıkları burada sergileyeceğiz. Halkımızda denize atılan şeylerin deniz kirliliği oluşturduğu bilincini oluşturmaya çalışacağız. Yere atılan her şey bir şekilde; rüzgarla, yağmur sularıyla, denizi buluyor. Atmak kolay ama çıkartmak ve temizlemek çok zor. Çabamız bunun farkındalığını oluşturmak” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA